iLikeIT. Windows 10, testat in direct. Pana cand puteti trece GRATUIT la noul sistem de operare de la Microsoft


Ultimul update: Sambata 01 August 2015 07:01
Data publicarii: Miercuri 29 Iulie 2015 13:01
Categorie: Smart things

Se spune ca putina competitie ajuta. In lupta pentru utilizatori Microsoft lanseaza miercuri ultimul sau sistem de operare, Windows 10.

E pentru prima data cand aceeasi platforma va arata la fel pe telefon, tableta sau calculator. Despre noul Windows 10, George Buhnici vorbeste cu invitata sa, Oana Terteleac de la Microsoft, care ne explica ce avantaje are noul sistem de operare.

Pentru cei care au deja Windows 7 sau 8.1 – cu licenta - incepand de miercuri, 29 iulie noul sistem de operare, cu conditia sa aiba activat serviciul Windows Update. Pentru cei care stiu ca sistemul lor de operare nu e tocmai legal, exista varianta sa isi cumpere “cheia electronica” – costa aproximativ 550 de lei. Atentie: upgrade-ul gratuit poate fi facut doar in urmatoarele 12 luni.

Windows 10 are din nou butonul de Start, atat de familiar utilizatorilor. Noul browser, Microsoft Edge, este mult mai rapid, securizat – daca incerci sa intri pe site-uri periculoase, te alerteaza, datorita tehnologie antivirus romanesti – si are cateva feature-uri speciale. De pilda, “reading list”, in care puteti salva sau da share la lucrurile pe care vreti sa le cititi si va ajuta sa evitati sa deschideti zeci de tab-uri.

Noul sistem de operare vine si cu “multiple desktop” – puteti avea variante diferite de desktop, pentru acasa, pentru serviciu etc. De asemenea, are propriul sau antivirus, Windows Defender. Si fiindca este si pentru mobil, Windows 10 a imprumutat diverse feature-uri de la telefoane, de pilda widget-urile sau “action center-ul”. Si SnapView a fost optimizat fata de Windows 8.1. Mai multe despre noile functionalitati aflati insa din materialele video.