iLikeIT. Tehnologiile ce se vor lansa în 2018: Internet 5G şi case conectate

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 24 Decembrie 2017 00:00
Categorie: Smart things

2018 este un an spectaculos pentru tehnologie: reţele 5G, realitatea virtuală ori casa conectată - sunt doar câteva dintre pariurile câştigătoare pentru următorul an. George Buhnici vine cu mai multe detalii la iLikeIT.

Magic Leap, compania finanţată de Google şi Alibaba, se pregăteşte de lansarea primului produs în 2018. "Creator Edition" este o pereche de ochelari de realitate augmentată. E capabilă să proiecteze obiecte din lumea virtuală peste tot ceea ce există deja în mediul înconjurător. Ochelarii nu au încă un preţ, dar primele modele vor fi livrate începând cu anul viitor.

Senzor de amprenta în ecran

Amprenta este una dintre cele mai sigure forme de autentificare rapidă pe smartphoneuri. Din păcate, telefoanele inteligente din 2017, cu ecrane care ocupă tot mai mult din partea frontală a telefonului, nu mai sunt foarte primitoare pentru aceşti senzori. De aceea, un pariu important în 2018, va fi mutarea senzorului de amprenta în ecran. Synaptics a reuşit să facă asta, iar primele telefoane care vor fi puse la vânzare cu această tehnologie sunt cele de la Vivo..

5G

Gadget-urile anului 2017: Aplicația care scanează interiorul corpului uman

5G vine după 4G. Iar aici nu e doar despre viteză ci şi despre tot ce vine la pachet cu 5G. Viteze mult mai mari decât pe cablu şi comunicare instant între computere şi tot felul de maşinării. 5G vine cu timpi de răspuns mult mai mici, consum mai mic de energie.

Casa conectată

Tehnologiile de casă inteligentă pe care le tot vedem la televizor, ajung de-acum în mai toate magazinele. Becurile conectate la Wi-Fi, alarme, senzori de incendiu şi inundaţii, se găsesc de-acum pe toate drumurile.

Inteligenţa artificială

Şi în continuare nu ar trebui să ne temem de ea. E de-acum pe toate dispozitivele pe care le folosim. De la telefoane inteligente, până la aplicaţii de e-mail ori Facebook. Apple şi Huawei o folosesc deja cu succes pe iPhone-uri şi seria Mate pentru fotografii şi mai bune. Şi asta pe lângă Siri, Google Assistant, de exemplu.

Revoluția digitală lasă oamenii fără joburi. Țara care înlocuiește mii de angajați cu roboți

Revoluția digitală lasă oamenii fără joburi. Țara care înlocuiește mii de angajați cu roboți

Klaus Iohannis

Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate

Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018

iLikeIT. Jocurile săptămânii

Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”

Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți

Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează

Icee fest

Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery