iLikeIT. Romanul care creeaza roboti de lupta si drone miniaturale. Unde preda cursuri de robotica

Ultima actualizare: 09-06-2015 06:59

Nu este niciodata tarziu pentru Ziua Copilului! Pentru cei de la iLikeIT e cam in fiecare zi, de fapt.

De data aceasta, in studiul iLikeIT au venit o sumedenie de roboti. De pilda Grigore, „crocodilul geto-dac”, dar si un robot cu o macara si cu un senzor care detecteaza culoarea bilelor si le sorteaza pe baza acesteia.

Creatorul lor, Alin Jderu, spune ca unii dintre ei unt facuti din Lego, nu din piese special concepute pentru asa ceva iar altii sunt printati 3D. Un astfel de robot nu costa mult: placa de programare Arduino este in jurul a 120 de lei, servomotoarele pot fi si sub 100 de lei iar printarea 3D, in jurul a 100 de lei. Mai e nevoie si de un controller – de pilda, unul vechi de WII.

Cu 5-600 de lei puteti obtine in acest fel un robot care scrie singur, de exemplu. Trebuie sa stiti sa il si programati, dar nu e foarte complicat, ne asigura Alin Jderu. El a realizat chiar si roboti de competitii – de pilda, Brutus Jr., un robot de „sumo”, care lupta in ring cu alte creatii similare. Brutus Jr. nu e foarte inteligent, dar stiec a trebuie sa atace orice tinta din apropiera lui.

Alin Jderu a mai creat si drone – de la cele mai mari pana la cele de buzunar. Chiar daca sunt extrem de mici, pot face „trucuri” si sunt foarte docili. Daca vreti sa aflati mai multe despre robotica, intrati pe techies.ro, unde Alin Jderu este trainer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO