Tehnologia prin care aparatele electronice devin inteligente este tot mai avansata: "Pot sa conectez lumini, motoare, orice"

Ultima actualizare: 08-06-2015 07:01

"Viitorul este inteligent" - o spune chiar numele expozitiei de tehnologie care a avut loc la Londra.

Zece companii si start-up-uri au prezentat jucarii si electrocasnice destepte sau chiar dispozitive care sporesc "IQ"-ul aparatelor mai modeste pe care le avem prin casa. Toate sunt controlate prin bluetooth, o tehnologie despre care se spune ca ofera mai multa siguranta decat internetul.

O companie din Bremen a dezvaluit o drona controlata prin bluetooth de o aplicatie de pe mobil. Cu ajutorul ei, jocurile pe computer cu avioane fac un pas in viata reala.

Toby Dazenko, reprezentant al unei companii: "E prima drona pentru joaca din lume. Poti face acrobatii in zbor, urmariri de avioane sau intreceri. Ai si arme virtuale cu care poti dobori adversarul."

Ca sa faca lucrurile si mai palpitante, drona poate fi folosita si in casa. Afara, ea poate fi controlata de la distante de pana la 30 de metri.

In schimb, o companie din Hong Kong a inventat niste becuri carora utilizatorul le poate schimba culoarea, in functie de atmosfera dorita. Unele au si boxe, iar intregul ansamblu poate fi programat sa trezeasca utilizatorul dimineata intr-un mod cat mai natural.

Alan Porter, reprezentant al unei companii: "In timpul lunilor de iarna, cand e groaznic afara, poti seta aplicatia sa sporeasca luminozitatea intr-un interval de timp si sa-ti difuzeze muzica preferata."

Pentru pasionatii de cafea, o companie londoneza a venit cu un aparat pentru prajit cafeaua acasa. Operatiunea e gata in trei pana la zece minute, dar aparatul face mai mult de atat.

Alex Georgiou, reprezentant al unei companii: "Le permite celor care adora sa-si prajeasca singuri cafeaua sa devina specialisti, sa atinga precizia digitala in ce priveste temperatura si gradul de prajire, sa faca mici schimbari si sa-si impartaseasca rezultatele cu restul comunitatii."

Tot de la Londra vine un mic dispozitiv care e in stare sa transforme aparatele electronice in unele inteligente, prin intermediul unor programe deja existente.

Joachim Horn, reprezentant al unei companii: "Trebuie doar sa pornesti dispozitivul. Am apasat pe buton, dispozitivul imi apare pe interfata si pot sa-l folosesc ca sa conectez lumini, motoare, orice."

Toate aceste companii strang fonduri prin platforme de crowdfunding, ca sa-si dezvolte ideile pentru comercializare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO