iLIkeiT. Programul creat de romani care iti permite sa devii un personaj din desenele animate

Ultimul update: Duminica 24 Mai 2015 07:04
Data publicarii: Joi 21 Mai 2015 11:02
Categorie: Smart things

George Buhnici a adus in studioul iLikeIT tehnologia care te transforma in monstru, hamburger sau chiar in Mos Craciun

George Buhnici s-a transformat la iLikeiT in monstru din lava, ursulet vorbitor si in fetita din desenele animate japoneze. Cum a fost posibil? Gratie Facerig, un program care ne permite tuturor sa devenim personaje cu ajutorul unui ban webcam. Programul a fost creat de romani, chiar daca foloseste o tehnologie de facetracking creata de o companie din Taiwan.

Facerig face insa lucrurile simple si pentru cei care nu sunt familiarizati cu tehnologia si programarea. Camera urmareste fata utilizatorului si replica expresiile lor pe personaje virtuale iar rezultatul poate fi transmis prin orice webcam virtual. Scopul creatorilor aplicatiei este sa o impinga atat de departe incat sa puteti crea si de acasa filmulete de animatie si efecte speciale ca in productiile de la Hollywood.

Printre personajele carora le puteti da viata se numara Mos Craciun, „The Rock”, omul de zapada, o vulpe vorbitoare, un hamburger cu ochii din rondele de ceapa. dar si celebrii Robotzi. Camera video preia imaginea fetei utilizatorului si idenfica unde sunt ochii, gura, urechile iar apoi le coreleaza cu trasaturile personajului animat.

Facerig este disponibil pe Steam si costa 10 dolari. Are deja peste 100.000 de utilizatori si a fost creat doar pe baza finantarilor online – prin platforma IndieGoGo a strans 300.000 de dolari, cea mai mare campanie de crowdfunding facuta in Romania.

Aplicatia prin care parintii isi pot gasi imediat copiii rataciti. Ce spun psihologii de controlarea excesiva a celor mici
Aplicatia prin care parintii isi pot gasi imediat copiii rataciti. Ce spun psihologii de controlarea excesiva a celor mici
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery