iLikeIT. Producatorii de telefoane din Asia vin puternic din urma. Avantajele si dezavantajele unui smartphone din China
Cine nu evolueaza suficient de repede, este prins din urma de... chinezi. Companiile producatoare de telefoane mobile din Asia devin tot mai competitive si aduc in piata modele rapide si accesibile la pret.
In timp ce Samsung si Apple se lupta pentru suprematia de pe piata smartphone-urilor, zeci de companii chineze continua sa dezvolte alternative performante, aratoase si cu un raport calitate/pret foarte bun.
Denumirile Meizu, Oukitel si Umi poate ca nu va spun prea multe, insa alaturi de invitatul nostru, Razvan Balica de la AndroidGeek.ro, incercam sa aducem putina lumina in cazul smartphone-urilor chinezesti si cateva dintre avantajele unei astfel de investitii.
In primul rand, ne gandim la pret. Un smartphone chinezesc, no-name, B brand sau cum doriti sa-l numiti, ataca competitorii consacrati fix acolo unde doare cel mai rau: pret. Daca mergi pe mana chinezilor vei obtine, in teorie, un dispozitiv cu specificatii tehnice superioare, dar si cu un raport calitate/pret net superior unor produse brand.
Majoritatea smartphone-urilor chinezesti pot fi gasite exclusiv in oferta unor magazine online din China. Te-ai fi gandit ca la un pret de sub 200 Euro poti obtine un smartphone cu ecran Full HD de 5.5 inci, 3 GB de memorie RAM si camera foto de 13 MP?
Incepem cu Oukitel U8, un smartphone mid-range, dotat cu un generos ecran HD de 5.5 inci, procesor quad core, 2 GB de memorie RAM si camera foto de 13 MP. Ruleaza Android 5.1 Lollipop direct din fabrica si, in plus, ofera si conectivitate 4G LTE, asa ca te poti bucura de internet la cele mai bune viteze de transfer. Toate acestea la un pret de doar 120 $ (500 RON).
Urcand putin in clasament ajungem la Meizu M2 Note, unul dintre pretendentii pentru titlul de cel mai bun smartphone low mid-range. Pentru aproximativ 800 RON primiti un terminal dotat cu ecran Full HD de 5.5 inci, procesor Octa-Core si 2 GB de memorie RAM. Aduce la bord si conectivitate 4G LTE, precum si Android 5.0 Lollipop sub forma unei distributii proprietare denumite FlymeOS.
In aceeasi liga joaca si Umi Iron, un phablet cu design atragator, complet metalic si ecran Full HD. Sub capota avem un procesor octa-core, 3 GB de memorie RAM si conectivitate 4G LTE. La fel ca si modelul mentionat anterior, vine cu Android 5.0 Lollipop direct din fabrica. Capacitatea acumulatorului este de 3600 mAh, asta traducandu-se intr-o autonomie de aproape 2 zile. Pretul? Doar 180 $ (aprox 700 RON).
In plus, Umi iti ofera libertate totala atunci cand vine vorba de rom-ul pe care il rulezi si chiar iti ofera un utilitar care sa-ti instaleze o alta distributie Android, precum MIUI sau FlymeOS de la Meizu. si nu, nu-ti vor anula garantia daca alegi sa folosesti un software alternativ.
Urcand undeva in varful clasamentului avem Meizu MX5, un smartphone cu pretentii de flagship, dar cu un pret de achizitie de doar aproximativ 1500 RON. Ce avem la bord? Ecran Full HD de 5.5 inci, procesor MediaTek Helio X10 si 3 GB de memorie RAM. Conectivitatea 4G LTE este si aici inclusa, iar sistemul de operare este Android 5.0 Lollipop care, la fel ca si M2 note, vine sub forma distributiei FlymeOS.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, China, telefon, smartphone, george buhnici, Meizu,
Dată publicare:
09-10-2015 09:39