iLikeIT. Un robot de lupta, modificat ca sa danseze pe coregrafia lui Beyonce, a ajuns in studioul Stirilor ProTV


Ultimul update: Duminica 11 Octombrie 2015 07:03
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2015 10:37
Categorie: Smart things
robot RoboSavvy

George Buhnici a adus in studio-ul iLikeIT un invitat special: un robot – care a venit impreuna cu creatorul sau.

Este vorba despre un robotel de jucarie creat de britanicul Limor Schweitzer, o creatie care stie sa danseze absolut spectaculos. A fost construit initial pentru luptele de roboti din Coreea de Sud, unde acest „sport” este extrem de popular. Apoi, insa, a fost modificat si facut sa danseze de RoboSavvy, compania lui Limor Schweitzer.

Am analizat clipuri cu Beyonce si Michael Jackson, incercand sa inventam coregrafii pentru robot”, explica parintele acestuia. Cat despre cap, care are o expresie aparte, acesta este printat 3D, pornind de la trasaturile unui prezentator TV din Marea Britanie, care a acceptat sa fie scanat.

In principiu, asta se poate face cu capul oricui”, spune Limor Schweitzer. „In domeniul roboticii, printarea 3D ne permite sa facem roboti foarte repede si sa reciclam materialele”.

Micul robot dansator RoboSavvy are 18 servomotoare, fiecare permitand miscarea unei articulatii si fiecare avand un procesor care ii dicteaza miscarile. Foloseste o baterie standard, similara cu cele de smartphone, care ii da o autonomie de o jumatate de ora.

 

Sursa: Pro TV