iLikeIT. Ochelarii de realitate virtuala, medicamentul viitorului impotriva fobiilor si schizofreniei

Ultima actualizare: 15-06-2016 01:01

HTC nu mai da tonul in domeniul smartphone, dar cu HTC Vive, compania a pus o fundatie serioasa pentru viitorul tehnologiei.

In domeniul realitatii virtuale HTC sunt un fel de super-car. Imbatabil, rapid si precis. Ochelarii lor sunt atat de buni si scumpi incat nu au adversar real pe piata. Sunt un fel de Tesla printre automobilele de serie, ca un supersonic de vanatoare pe langa avioanele de linie.

HTC Vive sunt foarte bine construiti, iar tehnologia pe care au incorporat-o producatorii este desprinsa din toate SF-urile care ne-au alimentat imaginatia in adolescenta. Ne spun mai multe invitatii iLikeIT, Xenia si Codrut.

In cazul in care iti este frica de inaltime, te temi de apa sau pur si simplu refuzi sa calatoresti cu avionul, realitatea virtuala poate sa iti fie aliat. Ochelarii Vive sunt excelent optimizati iar sansele sa ti se faca rau sunt reduse. Spre deosebire de alte gadgeturi de acest tip, cu ei pe cap poti sa faci si miscare. Totul, multumita unor senzori instalati pe perete, care urmaresc casca.

Pot ajuta chiar si bolnavii de schizofrenie, sa il inveti ce e real si ce nu. Sa faca diferenta intre realitatea lor si ce e real cu adevarat.

HTC Vive costa 900 de euro, Oculus Rift 600. Pentru ambele perechi ai nevoie de calculatoare foarte puternice. Pe care sa-i iei? Pe care ti-i permiti. Oculus sunt cel putin la fel de spectaculosi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO