iLikeIT. Nu aruncati stick-urile USB vechi. Ce puteti face cu aceste gadgeturi ca sa profitati la maximum de computer


Ultimul update: Miercuri 28 Mai 2014 07:05
Data publicarii: Vineri 25 Aprilie 2014 14:36
Categorie: Smart things

Va amintiti cand ati folosit ultima data un stick USB? Noi, la iLikeIT, ascultam muzica din cloud, documentele le trimitem prin e-mail, iar pozele le tine pe un hard extern mare.

Asa am adunat pe-acasa un pumn de jucarele din plastic inutile. Dar fiecare dintre ele merita a doua sansa. Stick-ul USB din sertar poate face o multime de lucruri interesante si utile.

Cel mai simplu lucru? Il invatam sa ne paroleze calculatorul. Cu ajutorul unui soft destept, denumit Predator. Instalam aplicatia, introducem stick-ul, il setam iar PC-ul nu va mai lasa pe nimeni sa se apropie de fisiere si aplicatii daca nu are stick-ul sau parola. Daca incearca sa forteze intrarea, Predator va folosi camera, ii face poza si ne-o trimite prin email. Nu poate fi pacalit cu CD-uri sau oprirea fortata din task manager, ba chiar ne lasa sa verificam activitatea de pe calculator de la distanta.

Acelasi stick USB este in stare sa ne transporte aplicatiile si jocurile preferate oriunde am fi. Sa zicem ca lucrati seara pe un PC si la serviciu pe altul. Cu ajutorul Portable Apps puteti muta pe stick browser-ul preferat, fie ca e vorba de Chrome sau Firefox, cu tot cu paginile favorite. Puteti pune jocuri, poze, documente sau chiar torente.

Puteti merge chiar mai departe si sa folositi pentru Portable Apps un astfel de stick USB cu cifru. Are butoane si un led care te anunta cand ai introdus parola corecta sau nu. Toate informatiile, toate fisierele, inclusiv filmele sau pozele tale sunt criptate, adica nu pot fi deschise de nimeni cata vreme nu are parola pe care sa o bata direct pe stick. Poate suna usor paranoic, dar mii de stick-uri se pierd zilnic. Va mai amintiti exact ce documente aveati pe ultimul stick pierdut?

Tot un banal stick de numai 2 Gb poate fi folosit si pentru a va salva calculatorul de virusi. Majoritatea programelor antivirus iti permit sa creezi un CD sau un stick de salvare, adica rescue disk. Daca virusul este atat de violent ca nu mai puteti folosi calculatorul, un astfel de rescue-disk va poate ajuta sa preluati controlul. Reporniti sistemul pe el si faceti curatenie. Iar pe viitor ar fi recomandat sa nu mai deschideti fisiere ciudate sau pagini cu probleme.

In fine, pentru cei mai priceputi, tot un stick poate rula un sistem de operare complet. Fie ca vorbim despre Windows sau Ubuntu, pe un stick de 16 sau 32 GB incape si sistemul de operare, dar si destule fisiere, cat sa nu mai aveti nevoie sa carati dupa voi un laptop. Pur si simplu bagati stick-ul intr-un alt calculator si... va simtiti ca acasa.

iLikeIT. PC-ul se reinventeaza si devine mai mic. Ce putem face cu un mini computer
iLikeIT. PC-ul se reinventeaza si devine mai mic. Ce putem face cu un mini computer
iLikeIT. Apple, Motorola si Google anunta intrarea pe piata cu ceasuri si bratari care vor monitoriza fiecare bataie a inimii
iLikeIT. Apple, Motorola si Google anunta intrarea pe piata cu ceasuri si bratari care vor monitoriza fiecare bataie a inimii
iLikeIT. Noile optiuni de la Facebook care vor fi lansate in scurt timp. Twitter ofera utilizatorului o noua interfata
iLikeIT. Noile optiuni de la Facebook care vor fi lansate in scurt timp. Twitter ofera utilizatorului o noua interfata
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery