iLikeIT. Metodele alternative prin care invingi traficul. Cat costa un skateboard sau o trotineta electrica
Nu dai banii pe benzina si uiti, ziua, de masina. In plus, protejezi orasul si, odata cu el, pe tine insuti. Cam asa ar suna indemnul nostru de a folosi mijloacele de transport alternativ intr-un Bucuresti si-asa gatuit.
Naveta poate sa fie cool si interesanta. Cu baterie, cu telecomanda si chiar cu un pic de adrenalina. Am dat o strigare dupa cele mai spectaculoase gadgeturi electrice. Trotinete, skateboard si indelung contestatul pe-afara hoverboard. Marian le-a pus la incarcat si a iesit sa dea o tura. Haideti sa vedem cu ce anume te poti deplasa rapid si fara prea mult stres prin Bucuresti.
Ne aflam intr-un parc din Bucuresti cu trei dintre cele mai interesante vehicule electrice pe care le poti gasi acum in Romania. Au o autonomie mare si sunt ideale pentru mersul la scoala/munca si inapoi. Si incepem cu trotineta electrica de la E-Two. Plecarea de pe loc se face ca la orice alta trotineta, cu un pic de avant apoi acceleratie, usor si treptat.
Viteza maxima este de 30 de kilometri pe ora. E-Two este foarte usor de condus. Si stabila la viteze mari. Suspensiile din fata si spate o ajuta. Incarcarea se face mai rapid decat o tura de lucru, la munca. Autonomia declarata este de 40 de kilometri. In realitate sa nu te superi daca o sa faci mai putin, mai ales daca iti place cum accelereaza.
Dezvantaje? Greutatea, chiar daca are maner si e usor de strans: 11 kilograme nu sunt chiar pentru oricine. Si pretul: 3500 de lei, pe care ii poti insa recupera rapid daca inlocuiesti masina cu un E-two verde.
Airwheel este un skateboard electric cu 30 de kilometri autonomie. Pentru Airwheel ai nevoie de un pic de experienta, pentru ca pana la urma este un skateboard electric cu un motor destul de puternic. Il controlez cu o telecomanda pe care am acceleratie, frana si comenzi pentru mersul inainte sau inapoi. Prinde viteza destul de usor asa ca trebuie sa fiu atent cum dozez acceleratia. Si nici cu frana nu este usor. Dar, o data ce ii inveti hibele, te distrezi foarte mult.
Din pacate si centrul de greutate este destul de sus. Iar skate-ul e greu, din cauza bateriei si motorului. Cu toate acestea, e capabil sa ofere zeci de kilometri de autonomie intre incarcari. Pretul? 1500 de lei. De trei ori mai mai mult decat o placa obisnuita de calitate.
Freewheel. E unul din cele mai vechi de pe piata dar atrage in continuare multe priviri. E colorat, o data, dar e si ciudat tare. Poate parea complicat dar nu este.
Indiferent de vehiculul pe care-l alegi, toate sunt distractive. Atat de distractive incat echipa de filmare a ramas prin parc sa se mai distreze. Doua sfaturi si am terminat. Primul, purtati echipament de protectie. Macar casca! Al doilea: nu tineti jucariile mai mult de doua ore la incarcat, pentru a evita supraincalzirea acumulatorului.