iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi din 2016: sera de bucatarie si robotul care se tranforma in animal de companie
Gadgeturile inseamna mai mult decat telefoane ori tablete. Inseamna sunet, roboti, electrocasnice inteligente si cate si mai cate. In 2016, la targurile de tehnologie au fost prezentate cateva produse foarte curajoase.
Cele mai noi gadgeturi ne pot schimba viata. De exemplu, cum ar fi sa ne crestem legumele chiar in apartament?
George Buhnici: "Acesta este un prototip de la Grundig. E un fel de sera, sa ii zicem, de sufragerie sau de bucatarie. Are 6 compartimente in care poti sa cultivi nu mai putin de 6 legume diferite. Aici avem iarba de grau, linte. La fel de bine ai putea pune si alte plante, pentru ca acest dulap inteligent, sera de apartament, poate fi controlata cu telefonul. Incarci apa, plantezi legumele si astepti cateva zile."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si, in timp ce asteptati ca legumele sa fie gata si numai bune de pus in farfurie, ati putea asculta muzica la super calitate.
Cei de la Audeze au scos niste casti in ear cu magnet planar si sunt destul de interesante, in primul rand daca te uiti la mufa.
Unele functioneaza doar cu dispozitive de la Apple si au un conector Lightning. Speram la unul pe USB-C, care sa functioneze cu succes si pe telefoanele cu Android, insa dincolo de mufa, insa tehnologia de la interior este absolut spectaculoasa, nu sunt ca niste casti obisnuite, cu un difuzor mic, acolo ce vibreaza intruna, ci sunt o serie de magneti speciali care vibreaza cu totul. De aceea sunetul pare ca ar veni din casti de 3 patru ori mai mari si sunt neasteptat de clare si de precise.
Tot pe principiul miniaturizarii merg si cei de la Ockel, cu al lor calculator mic de tot. Ideea e sa-l poti lua cu tine oriunde si sa-l conectezi la un monitor si periferice ca sa-l poti folosi.
Cantareste mai putin decat un telefon inteligent din zilele noastre.
"Noi vedem telefoanele si PC-urile crescand impreuna. Cu acest dispozitiv vrem sa le oferim oamenilor experienta unui computer de birou, cu beneficiile unui dispozitiv portabil."
Si pentru ca tot vin sarbatorile, avem si o idee pentru Mos Craciun.
George Buhnici: "Putem vedea tot mai des roboti programabili, unii dintre ei pot chiar sa si danseze ca sa ne impresioneze, altii sunt insa ceva mai destepti, cum este JIMU, programabil chiar si de un copil. Este in stare sa se transforme in animalut de companie."
Pentru cei mari exista un robot proiector, pe care-l poti programa sa te urmeze prin casa, ca nu cumva sa ratezi vreo faza importanta dintr-un meci.