iLikeIT. Care sunt cele mai influente branduri si companii in functie de prezenta in online. Site-urile unde putem vedea asta

Ultimul update: Duminica 11 Decembrie 2016 07:01
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016 10:23
Categorie: Smart things

Competitia este mama progresului inclusiv pe Facebook, Instagram, ori YouTube. Cum stabilim clar si concret cine sunt insa cei mai buni? Pe internet este o misiune usoara daca ne folosim de cifre. Cine sunt cei mai buni din top stie George Buhnici.

Site-ul facebrands.ro ne arata topul celor mai puternice pagini de Facebook din Romania, iar primele sase pozitii sunt ocupate de cantareti. Pe pozitia zece gasim si prima televiziune din clasament, Pro TV. Tot de aici putem afla informatii despre cele mai spectaculoase cresteri, dar si scaderi in materie de like-uri.

La scara mare, mondial, pe alexa.com (site-ul celor de la Amazon) poti sa vezi cam pe ce site-uri intra oamenii. La nivel global, Google, YouTube, Facebook, Baidu (cel mai important motor de cautare chinezesc) si Wikipedia se afla in top cinci dupa numarul de accesari. Pentru Romania, topul se pastreaza in mare masura la fel. Gasim aici si site-uri de anunturi, cumparaturi on-line, continut pentru adulti si de torenti.

Cum analizeaza agentiile, site-urile mari, companiile de media de la noi traficul pentru a obtine publicitate si alte beneficii? Pentru asta exista BRAT.ro, o asociatie non-profit a industriei unde pe segmentul SATI este o pagina cu rezultate si aici poti sa vezi cine face cel mai mult trafic.

Pentru a vedea cine sunt cei mai mari YouTube-ri exista socialblade.com. Numarul unu actual este un vlogger de gaming, PewDiePie.

Klout.com este o unealta gandita pentru personalitati, oameni care sunt pe mai multe platforme deodata. Te loghezi cu contul tau de Facebook si asa afli daca esti influencer sau nu. Dupa analiza contului tau iti va fi alocat un scor de la 0 la 100. Spre exemplu, Barack Obama era undeva pe la 80.

iLikeIT. Care este diferenta intre Apple Book si Apple MacBook. Demonstratie LIVE cu functionalitatile noului
iLikeIT. Care este diferenta intre Apple Book si Apple MacBook. Demonstratie LIVE cu functionalitatile noului "touch bar"
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery