iLikeIT. Care este diferenta intre Apple Book si Apple MacBook. Demonstratie LIVE cu functionalitatile noului "touch bar"

Ultimul update: Sambata 10 Decembrie 2016 07:23
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2016 11:17
Categorie: Smart things

De la superb la ridicol distanta e mica. Afirmatia e valabila si in domeniul tehnologiei. Cel mai recent exemplu vine de la Apple. George Buhnici ne explica diferenta dintre un Apple Macbook si un Apple Book.

Apple Book nu este un laptop, ci pur si simplu ... o carte.

Cartea a fost lansata chiar de catre Apple si contine fotografii cu toate produsele companiei care au fost pe piata pana acum. Imaginile sunt, bineinteles, foarte bine realizate si sunt foarte atente la detalii.

Cartea nu este ieftina, ci dimpotriva, costa 300 de dolari - adica pretul pe care il are, de exemplu, o vesta antiglont.

Din acest motiv, o persoana curioasa a vrut sa vada daca si cartea Apple este la fel de rezistenta precum vesta antiglont.

Si a facut un experiment. A tras cu arma in Apple Book.

Sa revenim insa la noul MacBook Pro 15" cu ecran Retina, care dispune, dupa cum deja stiti, de un "touch bar" spectaculos.

Este cel mai subtire laptop Apple de pana acum si destul de usor, pentru ca gadgetul cantareste doar 1,86 kilograme.

Logo-ul nu mai este iluminat, iar tastatura nu mai face o cursa atat de lunga si te obliga sa o inveti. De asemenea, zona trackpad-ului (de unde controlezi mouse-ul) este cea mai mare de pana acum.

Cel mai important lucru: in functie de aplicatia pe care o folosesti, touch bar-ul se schimba. Daca folosesti Safari, de exemplu, o sa-ti apara pe touch bar iconitele altor site-uri, pe care le-ai adaugat la favorite.

Mai mult, poti sa schimbi intre tab-uri cu o atingere de deget, iar daca asculti o melodie, dupa ce dai play vei vedea ca pe touch bar iti apare un cursor, ca sa vezi exact pozitia. Apoi, poti sa scrolezi si sa controlezi inclusiv sunetul.

Atentie, insa. Optiunea de touch bar la MacBook Pro costa 300 de dolari, insa - ca performanta - este exceptional. De asemenea, are un sunet foarte bun pentru un laptop, cel mai bun auzit pana acum.

Pretul, per total: 12.000 de lei, versiunea pe care a avut-o George Buhnici, insa poate ajunge la o suma dubla daca ii adaugati o memorie mai mare si o solutie de stocare mai mare sau un procesor mai bun.

iLikeIT. Ce aplicatii are Andra in telefon. Surpriza pentru fanii care descarca afisul urmatorului concert si aplicatia Layar
iLikeIT. Ce aplicatii are Andra in telefon. Surpriza pentru fanii care descarca afisul urmatorului concert si aplicatia Layar
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery