iLikeIT. Cat de des trebuie sa ne schimbam parolele. Combinatiile care va apara datele de hackeri

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Vineri 05 Februarie 2016 10:46
Categorie: Smart things

Daca tineti la intimitate, imagine si banii personali ar trebui sa va schimbati parolele cat mai des. Vorbim despre toate parolele. Despre parole slabe si parole sigure ne spune mai multe George Buhnici la iLikeIT.

Macar odata pe luna trebuie sa va schimbati parolelele. Si asta pentru ca se ataca foarte simplu. In prima faza, atacatorul incearca diverse combinatii folosind tot ce stie despre voi – numele sotiei, al copilului, strada unde locuiti, numarul apartamentului etc. In faza a doua, incearca pur si simplu toate combinatiile posibile. Nu face el asta personal, exista programe.

Pe acest principiu sunt atacate milioane de conturi din toata lumea. Insa multi le fac si viata mai usoara, punandu-si parole extrem de simple. Cea mai folosita parola din lume este, desigur, 123456, urmata de password. Pe locul 3 este 12345678, apoi qwerty, dar si football, welcome, login, princess sau starwars, care e acum la moda.

Chiar daca sunteti convins ca aveti o parola foarte complicata, asta nu inseamna ca nu poate fi sparta. Ca sa fiti siguri, expertii in securitate informatica de la Norton ofera un generator de parole. Iar in caz ca va temeti ca o sa le uitati, exista aplicatii ca LastPass, care va gestioneaza toate parolele. Va puteti adauga si cardurile bancare, fiindca genul acesta de aplicatii nu pot fi sparte.

LastPass este gratuit pentru un numar limitata de dispozitive. Dashlane este, momentan, gratis in orice conditii. 1Password este un alt sistem similar. Recomandarea este ca intotdeauna sa folositi in parole atat litere mici, cat si mari, cifre si macar un simbol - #, *, & si asa mai departe.
 

Bitdefender: Romania, tinta unui atac cibernetic masiv. Doua emailuri catre un politician i-au pus pe ganduri pe specialisti

Avertisment SRI: hackerii islamisti au atacat Romania. Ce se stie despre piratii online care sustin cauza ISIS

Avertisment SRI: hackerii islamisti au atacat Romania. Ce se stie despre piratii online care sustin cauza ISIS

ilikeit

iLikeIT. Ponturile lui George Buhnici: cum îți gestionezi finanțele cu telefonul mobil

Cât de ușor oferim datele noastre internetului și în ce cazuri grave ar putea fi folosite

iLikeIT. Probleme de imagine pentru două dintre cele mai mari companii din lume

iLikeIT. Cum puteți testa produsele de machiaj direct de pe telefonul mobil

iLikeIT. Metoda prin care puteți să vedeți tot ce știe Google despre voi

Ce știe să facă Antonia, primul funcționar public virtual, care va ”lucra” la Primăria Cluj

facebook

Cambridge Analytica, compania de date care a asigurat victoria lui Trump, a fost interzisă pe Facebook