iLikeIT. Casa inteligenta unde aspiratorul face singur curatenie, iar frigiderul iti arata pe ecran ce este inauntru
O casa desteapta trebuie sa le aiba pe toate. Sonorizare, imagine, securitate, electronice si electrocasnice in aceeasi linie.
Deocamdata, armata de gadgeturi de la sine facatoare de minuni costa cam cat o buna parte din armata unei tari mici. Poate nu in zece ani, , dar macar peste vreo cinci, sase o sa ne luam aspirator si cuptor cu microunde inteligente la pretul celor banale de azi. Uite pe ce am pus ochii la cel mai mare targ de electrocasnice.In toate filmele ori animatiile care imaginau viitorul, exista un robot. "The Jetsons" e un exemplu foarte bun. Ce a facut insa omenirea cand s-a trezit cu tehnologia in brate? I-a pus pe roboti sa danseze, sa faca flotari sau... sa sara. Sa extermine particulele de praf... nu i-ar fi invatat, in schimb.
Casa conectata LG lucreaza la o solutie prin care electrocasnicele sa comunice prin aceeasi retea. Iar tu, evident, le poti cotrola de pe telefon, cu o singura aplicatie. Prin aceasta ai acces la masina de spalat, frigider la cuptor si chiar la un aspiratorul care umbla prin incapere. Pot sa dau click pe el, vad ca este plecat la treaba si pot sa actionez inclusiv camera lui de supraveghere. Pentru ca atunci cand sunt departe, pot sa vad ce vede el. Am doua aspiratoare in toata casa, o gramada de treaba. Cel care a ajuns in celalalt capat al incaperii se misca si chiar face curatenie de zor.
Tot de pe mobil, poti sa vezi ce face masina de spalat. Sta de vorba cu aspiratorul despre telenovela de la patru si jumate sau chiar e pusa pe treaba? Poti sa monitorizezi si consumul de energie din casa. Iar informatiile... le poti reda pe televizor. Si electronicele vechi pot fi primite in retea, prin intermediul acestui senzor.
Ca tot am ajuns la televizoare: sa trecem pe la standul Philips. Tehnologia 4k e tot mai accesibila - 2,100 de lei costa cel mai ieftin model. Insa, poti sa faci vizionarea mult mai spectaculoasa cu tehnologie ambilight. Ledurile din spatele televizorului completeaza imaginea de pe ecran. O face sa para mai mare si iti si protejeaza ochii.
Marc Hamsen - global marketing director TP Vision: “Oamenii vor sa se uita la TV, sa se piarda in filme. Chiar si cei care se joaca. E o oportunitate mare pentru ambilight. Vor sa fie in joc, sa se relaxeze dupa zile grele de munca."
Mai adaugam si-un pic de sunet si e totul... aproape perfect, in living. Apelam la soundbar. Este genul acela de boxa lunga, pe care o pui sub televizor. Desi sunt usor de instalat, au un dezavantaj. Nu sunt intotdeauna asa cum ne-am dori in scenele de actiune. Acest tip nou de soundbar este detasabil. Capetele se pot desface si pot fi duse in spatele camerei, si asa facem un sunet surround. Boxele au baterii interne.
Casa desteapta trebuie sa fie si sigura. Asa ca o puteti dota cu camere care se rotesc dupa potentialii hoti.
Si bucataria trece printr-o transformare. Avem deja frigiderul cu camere inauntru. O data ca sa vezi ce mai ai pe rafturi, fara sa deschizi usa. Apoi, ca sa vezi a facut prapad in farfuria cu tiramisu, la doua dimineata. De notat si aragazul cu inductie de la Grundig, care stie unde ai pus oala cu mancare si incalzeste doar zona respectiva. Ai luat cratita, se opreste. Dar si cuptorul Franke, controlabil de pe smartphone, care face placinte singur.
Sursa: Pro TV
Etichete: roboti, casă, electrocasnice, aplicatii, boxe, televizoare, aparate,
Dată publicare:
05-12-2015 10:38