iLikeIT. Aplicaţiile care vă vor ajuta să faceţi poze mai bune de Sărbători

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 05 Decembrie 2017 09:34
Categorie: Smart things

Se apropie sezonul sarmalelor, cozonacilor şi milioanelor de fotografii. Iar George Buhnici vrea să vă înveţe cum să faceţi poze mai bune la iLikeIT.

Un pas simplu pentru fotografii mai bune ar fi să schimbaţi aplicaţia pentru cameră, iar FV-5 este o alternativă bună pentru telefoanele cu Android. Şi necesită şi-un pic de răbdare, căci este o aplicaţie complexă. Permite să faceţi setări manuale pentru expunere şi shutter. Ştie să facă şi timelapse-uri spectaculoase. Orice instantaneu poate fi salvat şi în format RAW, aşa cum fac şi camerele foto profesionale, pentru editare mai bună. Camera FV-5 este disponibilă doar pentru Android şi costă 3 dolari.

Pentru editare de fotografii, cea mai bună variantă rămâne snapseed. Aplicaţia celor de la Google este gratuită şi este capabilă să transforme orice fotografie în operă de artă, cu o mulţime de setări pentru culoare, expunere ori rotirea lor. Tot din aplicaţie puteţi să şi decupaţi ori să puneţi text peste. Pe lângă acestea, mai sunt şi instrumente de reglare a balansului de alb ori filtre de culoare. În total sunt 29 de unelte pentru modificări de fotografii. Chiar şi pentru efecte Bokeh.

ToonCamera este o aplicaţia pentru fotografie şi video care transforma tot ce vede ea într-un desen animat. Şi face asta fără prea multe bătăi de cap. Trebuie doar să selectaţi stilul de desen şi cum să arate liniile de contur. Faceţi asta selectând pensula, creion sau stilou, de exemplu. Fotografia poate fi apoi salvată în galerie şi e gata de postat pe reţelele de socializare.

Whisky 16 este o altă aplicaţie spectaculoasă pentru poze şi video. Aplică în timp real filtre fie pentru selfie-uri fie pentru peisaje, iar acestea arată de parcă au fost pictate de mână. Aplicaţia este gratuită, dar funcţionează doar pentru dispozitivele Apple.

O tânără a fost desfigurată de soțul ei, fiindcă primea like-uri pe Facebook. FOTO
O tânără a fost desfigurată de soțul ei, fiindcă primea like-uri pe Facebook. FOTO
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery