De cat timp e nevoie ca sa iti dai seama exact ce ii poate mintea celui cu care stam de vorba? De fix 6 minute. Si nici nu trebuie sa ii punem intrebari. Suna stiintifico-fantastic dar este doar stiinta... romaneasca.

George Buhnici ne face o demonstratie in direct la ILikeIT, impreuna cu invitatii sai, Dumitru Grigore - inventatorul produsului - si Alexandru Galos - CEO-ul Psychometric Systems, o companie care se ocupa de cercetare- dezvoltare. Iar produsul in premiera pe care il prezinta este MindMi este un scanner de maini cu ajutorul caruia se poate realiza un profil psihologic in doar 5 minute. 

Totul se va petrece automat, fara intrebari, fara teste de evaluare, fara a mai pierde timpul cu analiza si interpretarea raspunsurilor. Persoana examinata isi mentine palmele pe scanner timp de 5 minute, iar pe baza datelor psihofiziologice colectate, in mai putin de 1 minut sunt generate o serie de rapoarte de evaluare psihologica.

Aparatul scaneaza mintea prin intermediul palmelor: stimuleaza epiderma, care prin sistemul limbic acceseaza neurocortexul. Raspunsul acestuia este preluat de aparat, care identifica modelele, le converteste printr-un algoritm si generaza in cateva minute un raport de personalitate. Acest raport va indica ce temperament aveti, dar va da date si despre inteligenta cognitiva si alte date

A fost nevoie de 17 ani de cercetare pentru ca acest produs sa fie gata. El este in curs de validare si ar putea fi in curand lansat pe piata.