Ideile geniale ale romanilor din IT, care au adus sume uriase in PIB-ul tarii. Inventiile lor, cautate in toata lumea
Piata de software si servicii IT din Romania se dezvolta intr-un ritm ametitor. Cu o valoare estimata anul acesta la 3,6 miliarde de euro specialistii se asteapta sa depaseasca in curand, ca pondere, 3% din Produsul Intern Brut al tarii noastre.
Imbucurator este si faptul ca tot mai multi antreprenori romani dezvolta produse care au succes international.
Cristi Badea face parte din echipa de romani care a reinventat jocul Solitaire pentru Facebook. In scurt timp, Solitaire Arena a ajuns unul dintre cele mai de succes jocuri pe reteaua de socializare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristi Badea, cofondator: "In vara anului trecut am vandut doua dintre titlurile pe care le aveam in acel moment catre o companie din Statele Unite. Aveam peste 1.600.000 de utilizatori zilnic"
A fost cea mai mare tranzactie de pe piata de jocuri de la noi. Cu banii obtinuti, romanii dezvolta acum si jocuri pentru telefonul mobil.
Teodor Blidarus, presedintele ANIS: "Exista multe companii romanesti care creeaza valoare adaugata, produse proprii si le desfac pe o piata globala"
Iata o inventie romaneasca lansata anul trecut care se vinde foarte bine si in strainatate. Marele avantaj al acestui ceas este bateria care trebuie incarcata o data la 30 de zile, fata de alte ceasuri inteligente la care bateria tine o zi, cel mult doua. Produsul a fost dezvoltat de Andrei Pitis, Dan Tudose si Irina Alexandru.
"Este conectat intotdeauna la telefonul mobil printr-o legatura bluetooth. poate sa primeasca notificari, sa interactioneze cu utilizatorul si sa ii culeaga datele de fitness, pasi, calorii, distanta parcursa, perioada de somn."
Ceasul are un pret de pornire de 300 de euro.
Dan Tudose, cofondator: "In momentul de fata vindem zeci de mii de unitati pe luna. Nu numai in Romania, ci si in strainatate. Vorbim de Statele Unite, Canada, Marea Britanie, tarile baltice, Turcia, Bulgaria si Germania. "
Pe piata americana spera sa ajunga si Bogdan Coman cu Woogie, robotul asistent personal pentru copiii intre 6 si 12 ani care vorbesc limba engleza.
Bogdan Coman, cofondator: "Ii va da noutatile zilnic, ca de exemplu daca ii place un anumit artist pop, o sa-i zica uite cutarica a lansat o noua melodie sau mai vrei sa repetam tabla inmultumirii si e si paracios. daca nu vrea sa faca ceva, poate-i spune lui mama"
Woogie va fi produs in serie mica in doua saptamani exclusiv pentru testare, iar Bogdan cauta parinti care sa intre in acest program.
Industria IT din Romania a ajuns in 2015 la 3 miliarde de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: romani, facebook, pib, inventie, idei, solitaire,
Dată publicare:
14-06-2016 18:51