Primul robot din lume care stie sa recunoasca emotiile umane, prezentat la un targ din Paris. Cu ce inventie au venit rusii
Robotii isi dovedesc utilitatea in tot mai multe domenii. Sunt folositi in supermarketuri, pentru a promova produse, in aeroporturi, pentru a-i ajuta pe calatori sa ajunga la timp la poarta de imbarcare, si in aziluri de batrani.
Cativa roboti si-au demonstrat aptitudinile la cel mai mare targ de profil, care a avut loc recent, la Paris.
Robo-Thespian este un artist complex. Stie sa cante, sa danseze si spune o multime de glume si povestioare distractive. El a fost creat special ca sa interactioneze cu oamenii in locuri publice si sa le tina de urat. Singura lui problema este ca nu stie sa faca nimic practic, iar, in momentul de fata, pe piata sunt cautati roboti care sa fie de ajutor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In aceasta categorie, poate fi inclus Pepper - primul robot din lume care stie sa recunoasca emotiile umane. Inventatorii colaboreaza cu firme din domenii variate, pentru ca Pepper sa invete cat mai multe. Robotul te poate ajuta, de pilda, sa te orientezi pe piata imobiliara.
Dupa ce primeste toate informatiile necesare, Pepper prezinta proprietatile potrivite si ofera o descriere cu lux de amanunte.
Inventatorii rusi l-au adus in Franta pe robotul Promo Bot, a carui misiune este sa promoveze produse in supermarketuri si sa ajute clientii. Ii recunoaste pe cei cu care a mai interactionat si se impreieteneste cu cei noi, incercand sa le afle parerea despre produse si magazin. Recent, robotul s-a lansat si in mediul academic.
Valentin Chulkov, directorul companiei Promo Bot: "Robotul a fost angajat de Institutul de tehnologie de la Moscova pentru a le tine lectii studentilor."
Iata-l si pe Leenby, un robot umanoid ce poate fi un real sprijin intr-un azil de batrani.
Lou Josselin, inginer: "Ii ajuta pe oameni sa interactioneze si poate, de asemenea, sa comunice cu ei. Ii intreaba daca au nevoie de ceva, se asigura ca si-au luat medicamentele. In caz contrar, le poate cere ajutor angajatilor."
Robotul Sheldon, in schimb, isi dovedeste utilitatea in aeroporturi. Trebuie doar sa ii spui numele si te indruma, explicandu-ti si cum sa ajungi acolo cat mai repede.