Greseala unui baiat de 12 ani care a vrut sa ajunga faimos. Ce a facut pe Google i-a adus o factura de 100.000 de euro

06-10-2016 10:50

google

Un adolescent de 12 ani din Spania a facut o greseala extrem de costisitoare incercand sa ajunga faimos, relateaza The Guardian.

Celebritatea a venit cu un cost pentru Jose Javier, un adolescent de 12 ani, membru intr-o formatie de trompetisti.

In august Jose si-a facut cont pe AdWords, unul din cele mai cunoscute servicii de Cost Per Click al Google si, totodata, una dintre cele mai accesibile metode de promovare online. Practic Google pune anunturi de promovare, bazate pe cuvinte cheie, pe alte site-uri. Clientul lasa datele sale de card si plateste doar atunci cand cineva da click pe anunt.

Parintii tanarului au crezut ca la fiecare click baiatul lor castiga bani asa ca i-au deschis un cont pentru economii la banca. La final, Jose s-a trezit cu o factura de 100.000 de euro din partea Gooogle. Compania a realizat ca este o greseala facuta "fara a gandi". Intr-o declaratie de presa a anuntat ca va sterge datoria baiatului.

Mama lui a declarat pentru El Pais ca Jose a vrut sa stranga bani pentru a cumpara instrumente noi formatiei din care face parte si in care canta la trompeta. Parintii au fost alertati de datoria care tot crestea de cei de la banca.

Sursa: Pro TV

Tags: google, spania, adwords,