Frigiderul inteligent, care îți spune ce alimente s-au terminat. Noutăți la târgul din Berlin
De la frigidere până la aspersoarele din grădină, la Târgul de la Electronice de la Berlin, totul este inteligent şi conectat.
Internetul lucrurilor, adică transformarea obiectelor casnice pe care le folosim zilnic în unele inteligente, încă îşi caută locul în vieţile noastre.
Producătorii testează direcţii noi, în speranţa că vor găsi produsele care vor face saltul de la gadget excentric la obiect de care oamenii nu se pot lipsi.
Cu o creştere a vânzărilor de 31 la sută faţă de anul trecut, nu e de mirare că toată lumea explorează "internetul lucrurilor".
Andrew Hoyle, jurnalist CNET: "Oamenii încearcă să conecteze tot ce se poate, uneori doar că să poată spună: "Am conectat cutare lucru." Unele sunt cu adevărat folositoare, de exemplu, frigiderele conectate, care pot comanda automat produsele care s-au terminat."
Pentru cei care vor un asemenea frigider, o companie londoneză a creat FridgeCam. Este vorba despre o camera wireless care se montează în interiorul frigiderului şi permite utilizatorului să vadă conţinutul acestuia de oriunde s-ar află, folosind o aplicaţie. Tot camera identifica produsele pe cale să expire, face liste de cumpărături şi sugerează ce se poate găti cu ce se află deja în frigider.
Utilă s-ar putea să le fie femeilor şi oglindă inteligenţă HiMirror Plus. Controlată gestual, face o evaluare a sănătăţii pielii analizând ridurile, petele sau porii.
Nicole Scott, Mobile Geeks: "Pe măsură ce internetul lucrurilor îşi găseşte drumul, vor apărea multe aplicaţii de nişă, precum coşurile de gunoi, frigiderele sau periuţele de dinţi, care însă merg prea departe. Fie eşti prea leneş, fie atât de ahtiat după tehnologie încât vrei să automatizezi totul în viaţă ta."
Periuţa de dinţi conectată a apărut deja. Se numeşte Playbrush. Este de fapt un joystick şi transformă spălatul dinţilor într-un joc. Se conectează prin Bluetooth la o aplicaţie de mobil, iar utilizatorul se joacă periindu-şi dintîi în diferite direcţii.
Până şi udatul grădinii poate fi controlat cu ajutorul tehnologiei. Datorită unui sistem pus la punct de specialişti, grădinarul poate să-şi stropesca peluza chiar dacă se află la sute de kilometri distanţă, folosind o aplicaţie. Senzorii trimit aplicaţiei informaţii în timp real despre lumina, temperatura şi umiditatea solului, iar utilizatorul poate modifică ora stropirii sau cantitatea de apă folosită.
De mare ajutor s-ar putea dovedi şi roboţii inteligenţi, capabili să aspire sau să spele geamurile. Pot fi programaţi de la distanţă, astfel încât curăţenia să fie gata când ajungeţi acasă.