Tesla cauta ingineri pe Twitter pentru masina cu pilot automat


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 22:44
Categorie: Smart things
Tesla

Directorul general al Tesla Motors, Elon Musk, a postat pe Twitter un anunt prin care cauta ingineri pentru dezvoltarea masinilor cu sistem de pilot automat, relateaza Bloomberg.

Musk, care a declarat in luna mai ca Tesla va dezvolta pana la urma propria sa tehnologie de pilot automat destinata automobilelor, a scris miercuri pe Twitter ca Tesla are intentii serioase pentru dezvoltarea unui astfel de sistem.

"Tesla face eforturi serioase sa dezvolte un sistem de pilot automat pentru Model S"
, a scris Musk, adaugand ca cei interesati pot sa contacteze compania, echipa urmand sa ii fie subordonata direct.

Compania Tesla, a carei capitalizare de piata a atins in acest an 20 de miliarde de dolari, vrea sa devina cel mai profitabil furnizor de masini propulsate electric, folosind propria tehnologie.

Tesla vrea sa livreze in acest an 21.000 de sedanuri Model S, la pretul de circa 70.000 de dolari, si sa dubleze volumul anul viitor, odata cu cresterea vanzarilor in Europa si Asia.

Google a atras atentia in ultimii ani prin eforturile facute pentru dezvoltarea unei masini cu conducere automata, iar Nissan Motor a anuntat luna trecuta ca pana in 2020 va incepe sa comercializeze astfel de masini.
 

Sursa: Mediafax

Tags: tesla, twitter,