"Daca ar exista printre noi calatori in timp, ar folosi internetul?" Oamenii de stiinta ii cauta
Intr-un studiu care nu a mai fost facut pana acum niciodata, oamenii de stiinta au cautat pe internet dovezi ale existentei calatorilor in timp, care - daca ar exista - s-ar putea afla printre noi.
Potrivit Business Standard, este vorba despre astrofizicianul Robert Nemiroff din cadrul Universitatii Michigan Technological din SUA, care, impreuna cu studentii sai, au avut aceasta idee nebosnuita dupa ce s-au intrebat: "Daca ar exista printre noi calatori in timp, ar folosi social media? Am putea sa-i cautam cu Google?"
"Am avut o mica discutie ciudata despre asta", a spus Nemiroff.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Prin urmare, echipa profesorului a pus la punct o strategie de cautare care s-a bazat pe ceea ce ei au numit "cunostiinta evenimentelor". Daca ei gaseau o mentiune despre ceva sau pe cineva pe internet inainte ca lumea sa fi stiut de existenta lor, atunci ar fi fost un indiciu despre calatoria in timp.
Membrii echipei de cercetare au selectat anumiti termeni de cautare care vizau doua evenimente recente, Papa Francisc si Cometa ISON, dupa care au inceput sa caute referinte despre acestea, inainte ca lumea sa afle de aceste evenimente.
Munca lor a fost exhaustiva si au folosit mai multe motoare de cautare, precum Google si Bing, combinate cu Facebook si Twitter.
In cazul cometei ISON nu au fost gasite mentiuni inainte ca avenimentul sa apara in public in septembrie 2012. In schimb, in cazul Papei Francisc a fost gasita o postare pe un blog, inainte ca Jorge Mario Bergoglio sa fie ales sef al Bisericii Catolice pe 16 martie, insa nu a fost luata in seama, fiind considerata o postare accidentala.
"Internetul este o baza de date extrem de mare si m-am gandit ca, daca ar exista calatori in timp printre noi, existenta lor ar fi iesit la iveala in vreun fel, poate prin postari ale numerelor castigatoare la loterie, nu stiu ... ", a mai spus profesorul Robert Nemiroff.
Sursa: Business Standard, paginadefilm.com
Etichete: google, studiu, internet, calatori, timp,
Dată publicare:
05-01-2014 13:38