Este posibila calatoria in timp? Ce teorie a lui Einstein a fost confirmata de experimente

Ultima actualizare: 04-11-2012 21:07
Calatoria in timp

Oamenii de stiinta din Hong Kong sustin ca pot sa demonstreze faptul ca oamenii nu vor reusi sa calatoreasca niciodata in timp si ca teoria lui Einstein cum ca nimic nu poate sa depaseasca viteza luminii este perfect adevarata.

Dincolo de domeniul fantasticului, nu exista calatoria in timp. Particula numita foton este supusa teoriei lui Einstein. Numic nu poate calatori mai repede decat viteza luminii, sustin cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong.

Echipa condusa de Du Shengwang a demonstrat ca un singur foton sau, asa cum ii mai spun fizicienii, cuanta de lumina este supus “legii Universului”.

Einstein a sustinut ca viteza luminii este cea care face legea in Univers. Mai exact, nimic nu se poate deplasa mai repede decat lumina”, a declarat unul dintre oamenii de stiinta.

Studiul profesorului Du demonstreaza ca un singur foton, particula elementara responsabila pentru toate fenomenele electromagnetice, respecta legile Universului”, a continuat sursa.

Posibilitatea calatoriei in timp a fost adusa prima data in discutie in urma cu zece ani, cand oamenii de stiinta au descoperit superlumina, adica propagarea unor pulsuri optice intr-un anumit mediu. Mai tarziu s-a descoperit ca superlumina este un efect vizual, insa oamenii de stiinta au crezut ca este posibil ca un singur foton sa depaseasca viteza luminii.

Profesorul Du, convins ca teoria lui Einstein este adevarata, a decis sa masoare viteza unui singur foton, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum.

“Studiul a demonstrat ca un singur foton nu poate sa calatoreasca mai repede decat viteza luminii’, a anuntat un reprezentant al universitatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO