Cum ti-ai putea pierde degetul din cauza inovatiei prezentate de Apple la iPhone 5S


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 17:36
Categorie: Smart things
apple iphone 5S

Noul iPhone 5S ar putea duce la o crestere a criminalitatii, in mare parte din cauza inovatiei amprentei digitale, sustin expertii in probleme de securitate.

Mai multi experti in probleme de securitate au afirmat ca sistemul de amprente digitale, folosit si de iPhone 5S, nu este atat de sigur cum se spune, potrivit Daily Mail.

Unul dintre acesti experti este de parere ca sistemul de amprente digitale poate duce la o crestere a criminalitatii, iar hotii ar putea deveni mult mai agresivi.

"Amprentele digitale pot fi copiate, iar pe masura ce tehnologia scanerelor este tot mai folosita, la fel si tehnologia copierii amprentelor digitale se va imbunatati.

Hotii din anumite regiuni au inteles ca pot forta o persoana sa-si deblocheze sistemul securizat. In cazuri extreme, acestia pot ajunge chiar si pana la taierea degetului victimei", a spus expertul.

Senzorul Touch ID incorporat in noul iPhone 5S functioneaza pe baza amprentei digitale a utilizatorului,.

"Amprentele nu sunt secrete, lasam copii ale lor peste tot pe unde mergem. Odata ce cineva pune mana pe o copie, senzorii pot fi pacaliti", a avertizat un alt expert.

Acesta a concluzionat spunand ca, in comparatie cu parolele clasice, amprentele nu pot fi schimbate.

 

Sursa: Daily Mail