Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Noile produse de la LG, Sony și Nokia

×
Codul embed a fost copiat

iLikeIT. Lansările se ţin lanţ la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, organizat în Barcelona.

LG, Sony și Nokia sunt doar câteva dintre companiile care au mers acolo cu produse noi.

Deşi ne-a obişnuit să lanseze la Barcelona câte un nou telefon din seria G, LG nu a adus de data aceasta decât o versiune actualizată a lui V30.

Un telefon excepţional care nu se găseşte la noi, dar aici a venit într-o versiune cu S în coada care presupune un pic mai multă memorie şi asistentă cu inteligenţa artificială, este valabil mai ales în cameră, unde acest AI Cam îşi poate da seama dacă te uiţi la oameni, la iarbă verde, la oraş şi cam care este scena de lumina astfel încât fotografiile să iasă cât mai bine.

În plus, de-acum Google Assistant este integrat şi el. În rest, cam atât. Cu toate acestea, V30 rămâne un telefon foarte reuşit, cu ecran 2:1 aşa cum sunt telefoanele de foarte bună calitate, dar greu de găsit.

Citește și
Monster Hunter: World
iLikeIT. Jocul săptămânii: Monster Hunter: World
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

LG V30S poate să recunoască inclusiv stiluri vestimentare. Şi excelează şi la capitolul muzica. Cei de la LG nu au anunţat încă preţul dispozitivului şi nici când va putea fi găsit pe piaţă.

Pentru fanii brandului, Sony încă mai scoate telefoane mobile şi unele destul de interesante. Acesta este noul Xpria Xz2. Este un pas înainte la capitoul design, este uşor curbat pe spate dar la fel de gros şi la fel de frumos. În faţă, ecranul este 2:1. Specificaţii noi, Snapdragon 845 cu numai 4GB memorie RAM.

Ce are interesant? Vine cu camera aceea foarte bună pe care am văzut-o anul trecut. Are de-acum încărcare wireless, USB-C cu adaptor pentru căşti. Un device care nu promite mai mult decât ceea ce face dar, cu toate acestea, are din ce în ce mai puţin adepţi deşi îi merită.

Este aşadar încă o tentativă a celor de la Sony de a reveni în prima linie a producătorilor de telefoane mobile. Şi pentru asta propun şi o variantă compactă a lui XZ2, cu aceleaşi performante. Preţurile? Între şase şi şapte sute de dolari, fără taxe.

De-acum nu mai putem spune că nouă companie Nokia produce doar telefoane accesibile. Acesta este Nokia 8 Scirocco, proaspăt lansat. Arata spectaculos. Carcasa din oţel, fata şi spatele sunt acoperite cu sticla curbată. Camerele sunt ca-n vremurile bune, cu lentile Carl Zeiss. Senzor de amprentă, frumos aici pe spate iar ecranul cu tehnologie OLED.

În plus, au adăugat poţi să alegi dacă vrei să vezi ambele camere simultan şi dacă vrei poţi să faci şi un live pe facebook sau pe youtube. Specificaţii de top şi 128GB de stocare. 15GB folosiţi din 128GB. Partea cea mai bună a acestui device nu vine cu niciun fel de intervenţie pe software de la Nokia. Face parte din proiectul Google, Android One, scrie şi pe el. Primeşte primul update-urile. Rulează un Android 8.1. Va funcţiona aşa cum îşi doresc cei de la Google.

Nokia 8 Scirocco va ajunge cel mai probabil şi în România în perioada următoare. Preţul estimat de lansare este de 750 de euro.

Un producător britanic de telefonie a făcut echipă cu un mare constructor auto pentru a crea un dispozitv dedicat celor care adoră excursiile în aer liber, pe teren accidentat.

Nu impresionează la capitolul design, dar este foarte rezistent. Nu păţeşte nimic nici dacă este scăpat de la doi metri înălţime, pe orice suprafaţă, sau dacă este băgat în apă. Are inclusă şi o aplicaţie care oferă informaţii despre stratul de zăpadă, temperatură, viteza vântului şi umiditate. Iar bateria ţine două zile.

Charlie Henderson, reprezentant Bullitt Group: "Ştim din cercetările noastre că oamenii sunt foarte îngrijoraţi să-şi folosească telefonul atunci când se află în aer liber. Le e teamă că-l scapă, că rămân fără baterie."

Aceeaşi companie a creat un telefon destinat celor care lucrează în domeniul construcţiilor. Are cameră cu recunoaştere termică, dar şi o aplicaţie pentru măsurători. Tot el îţi oferă la finalul zilei grafice privind calitatea aerului. Preţul trece de nouă sute de dolari.

La evenimentul din Barcelona şi-au găsit loc şi gadgeturi mai mult amuzante decât utile. Un exemplu ar fi aparatul creat de o companie din Istanbul, care imprimă pe spuma de lapte un selfie făcut cu telefonul mobil.

Selim Morlevi, inventator: "Foloseşte o tehnică asemănătoare imprimării 3D, însă foloseşte vopsea comestibilă".

Aparatul poate să imprime şi mesaje sau logouri. Barcelona găzduieşte şi un târg destinat start-upurilor din domeniul roboticii. O companie din Taiwan l-a prezentat pe Robelf, un roboţel cu figură prietenoasă care poate fi un gardian de încredere. Lăsat singur acasă, poate semnala prezenţa intruşilor.

Cheng Fu Chang, Robotelf Technologies: "Camerele de supraveghere acoperă un spaţiu limitat. Însă acest robot, dacă detectează o figură necunoscută, merge să facă verificări suplimentare."

Câţiva inventatori sud-coreeni vor să-i ajute pe cei care au probleme cu spatele. Au creat un roboţel pe care îl ţii pe birou şi care te avertizează când nu stai drept pe scaun - îşi schimbă culoarea din albastru în roşu dacă este cazul să îţi atragă atenţia.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Care este cel mai așteptat smartphone
Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Care este cel mai așteptat smartphone

Luni, începe Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, în Barcelona, iar colegul nostru George Buhnici va fi acolo să ne ţină la curent cu cele mai noi apariţii de pe piaţă.

iLikeIT. Jocul săptămânii: Monster Hunter: World
iLikeIT. Jocul săptămânii: Monster Hunter: World

Fiindcă încă nu s-a lansat niciun joc spectaculos cu maşini în 2018, Marian Andrei e nevoit să vină cu un joc cu monştri.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.