Cel mai mare magazin online din China eclipseaza Black Friday-ul american. Site-ul Alibaba are acum realitate virtuala

Ultimul update: Joi 01 Decembrie 2016 06:53
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2016 12:45
Categorie: Smart things

Gigantul cumparaturilor online din China eclipseaza deja ca volum traditionalul Back Friday din Statele Unite! In acest an, pentru prima data, site-ul chinezesc Alibaba si-a diversificat oferta cu un serviciu de realitate virtuala.

Site-ul le permite chinezilor sa se simta ca si cum ar da o fuga la cumparaturi pe Fifth Avenue, la Milano ori pe Champs Elysee.

Sa zicem ca am plecat la cumparaturi in "buricul lumii": New York. Experienta este una completa. Instalat intr-un Cadillac roz, strabat strazile metropolei americane in cautarea celor mai in voga magazine. De pilda, legendarul Macy's de pe strada 34.

Andrew Spencer, corespondent CNN: "Cred ca deja ati ghicit ca nici vorba sa ma plimb prin Macy's. In realitate, sunt la cateva mii de km departare, in Shenzen, in sudul Chinei. Testez noul serviciu de shopping virtual, propus de site-ul Alibaba. E destul de simplu. Iti pui telefonul aici, deschizi aplicatia potrivita, inchizi bine, iti pui castile si ochelari la locul lor si te asterni pe cumparaturi. Treci in revista ofertele, cumperi ce-ti doresti si, in cateva zile, coletul ajunge la usa ta. Sa va arat cum se intampla asta exact."

Totul incepe intr-o banala locuinta ...virtuala, chipurile chiar casa ta. Punctul albastru din centrul ecranului iti este ghid. Accesezi unul dintre posterele care iti indica la ce magazine ai acces. Dai click pe produsul ravnit, afli pretul si restul detaliilor. Apesi pe butonul "cumpara" si apoi bani cat se poate de reali sunt extrasi de pe cardul tau de sistemul de plata al Alibaba. Te astepti la o livrare in cateva zile.

De la 1 ianuarie vom putea plati cu cardul in toate magazinele din Romania. Cum va functiona sistemul "cash back"

Serviciul "Buy plus" lansat de Alibaba in urma cu doar 10 zile e inca in faza de testare. Interesul starnit este substantial: 8 milioane de chinezi l-au incercat deja.

Andrew Stevens, corespondent CNN: "Potrivit fondatorului Alibaba, Jack Ma, miza serviciului este sa ofere o experienta de cumparaturi online imbunatatita, iar asta chiar e o experienta..."

Bataie pe prosoape la 1,5 dolari si violente de Black Friday in SUA. Doi barbati, impuscati mortal in dispute in parcare

Bataie pe prosoape la 1,5 dolari si violente de Black Friday in SUA. Doi barbati, impuscati mortal in dispute in parcare

internet

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

ilikeit

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend