Cativa miliardari din Silicon Valley, convinsi ca traim in Matrix, finanteaza oameni de stiinta, ca sa ne ajute sa scapam

06-10-2016 14:56

Matrix

Unii dintre cei mai puternici si mai bogati oameni ai lumii sunt convinsi ca traim intr-o simulare a unei lumi adevarate, la fel ca in seria cinematografica Matrix.

Conform The Independent, ei incearca acum sa faca ceva in aceasta privinta.

Cel putin doi dintre magnatii IT din Silicon Valley cheltuie bani in incercarea de a sparge aceasta bariera imaginara.

Filosofii s-au aratat ingrijorati de mult timp in privinta acestei dileme: cum facem sa ne dam seama daca traim intr-o simulare a unei vieti reale? Insa aceasta preocupare a devenit mult mai activa in ultimii ani, odata cu dezvoltarea computerelor si a inteligentei artificiale.

Acest lucru i-a facut pe unii miliardari din domeniul tehnologiei sa speculeze faptul ca sansele ca noi sa NU traim intr-o astfel de simulare sunt de 1 la... un miliard. Chiar si analistii Bancii Americii au scris luna trecuta ca sansele ca noi sa traim intr-o realitate fictionala, precum cea din Matrix, sunt de 50%.

Informatia ca exista doi magnati din Silicon Valley care sunt obsedati de ipoteza unei vieti false a fost lansata de Tad Friend de la The New Yorker. Printre milirdarii IT care au vorbit despre aceasta ipoteza se numara si Elon Musk, care si-a folosit o parte din avere pentru a cerceta aceasta ipoteza.

El a afirmat ca sansa ca noi, oamenii, sa NU traim intr-o realitate simulata este de "1 la un miliard".

De asemenea, a mai spus ca a ajuns la aceasta concluzie dupa o discutie la o conferinta, in care s-a aratat ca tehnologia computerizata a avansat atat de mult incat la un moment dat, in viitor, va deveni atat de comuna cu viata reala incat nu vom mai sti care este cea reala si care este cea computerizata.

Si, daca se va intampla acest lucru, atunci nu exista niciun motiv sa nu crezi ca acest lucru nu s-a intamplat deja si ca deja traim intr-o astfel de realitate.

 

Sursa: The Independent