Cat de usor le este hackerilor sa sparga conturile bancare si sa fure bani de pe carduri. Demonstratia facuta de un expert
Chiar daca au "cip", cardurile bancare pot fi usor falsificate. Demonstratia a fost facuta la conferinta de securitate cibernetica denumita Black Hat 2016, care a avut loc la Las Vegas.
Au fost prezenti si numerosi hackeri, manati, insa, de bune intentii. "Va aratam cat de usor pot fi pacalite sistemele on-line doar ca sa stiti ce masuri trebuie luate", spun acesti "baieti buni" ai pirateriei informatice.
11.000 de hackeri "cuminti", din 108 tari, s-au adunat la conferinta de la Las vegas pentru a cauta solutii la problemele de securitate cibernetica: "Hackerii au venit aici ca sa ne arate unele dintre cele mai nebunesti "lovituri" ale lor. Sunt, insa, doar demonstratii, prin care atrag atentia cat de vulnerabile pot fi aceste sisteme informatice".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In lumea piratilor informatici, Charlie Miller si Chris Valasek sunt adevarate staruri. Cei doi au facut senzatie, anul trecut, cand au aratat cum au piratat, prin Internet, sistemul computerizat al unui SUV.
Isprava lor a fortat fabricantul sa recheme in service-uri un milion si patru sute de mii de vehicule. Acum, au ridicat miza.
In aceste imagini arata cum s-au conectat de pe laptopul lor la computerul de bord. Au "invartit" volanul cum au vrut, de pe laptopul lor, aflat pe bancheta din spate.
Iar SUV-ul a intrat direct in sant, fara ca soferul sa-l poata stapani: "Daca nu faceam aceasta demonstratie, nimeni n-ar fi stiut ce se poate intampla".
Alta tinta potentiala pentru hackeri este cipul pe care il contin cardurile de credit sau de debit.
Un alt hacker "prietenos" a demonstrat cum, cu ajutorul unor mici dispozitive, ca acesta, pot fi furate informatiile esentiale legate de contul bancar si transmise, prin Internet, catre un ATM, de unde pot fi retrasi banii pagubitului. Si asta doar pe durata celor cateva secunde cat dureaza citirea cardului.