Carcasa de iPhone care poate sa iti fure PIN-ul de la card in cateva secunde. Cat de usor este de cumparat

Ultima actualizare: 06-09-2014 07:01
pin taste camera termica

V-ati gandit vreodata ca vi s-ar putea fura PIN-ul cardului bancar direct de pe tastele unde l-ati introdus? Iata ca tehnologia a avansat suficient de mult pentru a crea si un dispozitiv care sa sustina astfel de fraude.

O companie din Statele Unite a reusit sa implineasca visul oricari hot de carduri: o camera care iti permite sa afli PIN-ul unui card la cateva secunde dupa ce a fost tastat. Desigur, nu aceasta a fost intentia producatorilor, care au conceput pur si simplu o carcasa de iPhone cu camera termala, botezata FLIR One.

Specialistii in tehnologie si-au dat seama curand ca acest gen de camera poate fi folosit si pentru a descoperi ultimul PIN introdus pe o tastatura. Motivul e simplu: tastele raman un pic calde dupa ce sunt apasate. Cea mai calda reprezinta ultima cifra din codul PIN, cea mai putin calda – prima cifra. Asta inseamna ca o fotografie realizata cu o camera termala peste umarul celui unei persoane care tocmai si-a tastat PIN-ul la magazin sau la bancomat e suficienta pentru a descoperi codul care ii protejeaza cardul. Frauda e cel mai usor de comis in cazul tastaturilor din plastic si cauciuc, dar amprenta de caldura exista si pe cele din metal de la ATM-uri, doar ca dispare mult mai repede.

Pana acum, asemenea delicte erau greu de comis deoarece camerele cu infrarosu erau voluminoase sau foarte scumpe. FLIR One e insa o simpla carcasa de iPhone si costa 349 de dolari. Vestea buna e ca momentan este disponibila doar in SUA. Si, din fericire , exista o metoda foarte simpla de a evita sa vi se fure PIN-ul printr-un asemenea procedeu: plimbati-va degetele pe toate tastele, astfel ca toate sa aiba o amprenta de caldura.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!