BBC suspenda productia de programe 3D din cauza audientelor scazute inregistrate de acestea
Radiodifuzorul public britanic - BBC isi va suspenda toate productiile 3D pentru o perioada nedeterminata, din cauza slabului interes al telespectatorilor pentru acest tip de programe, informeaza bbc.co.uk.
Anuntul a fost facut de Kim Shillinglaw, care coordoneaza productiile 3D din BBC, intr-un interviu acordat Radio Times. "Nu am vazut niciodata un interes foarte mare pentru productiile de televiziune in format 3D in Marea Britanie", a declarat Kim Shillinglaw.
BBC a inceput experimentele in 3D in 2011, difuzand cateva show-uri si evenimente in acest format.
Astfel, radiodifuzorul public britanic a transmis in 3D meciuri din turneul de la Wimbledon, dar si evenimente din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Totodata, discursul de Craciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, adresat tuturor supusilor britanici anul trecut, a fost difuzat pe BBC in format 3D.
Experimentele 3D ale BBC se vor incheia in acest an cu serialul "Doctor Who". Cel mai popular serial science fiction al radiodifuzorului public britanic BBC va sarbatori 50 de ani de la lansare printr-un episod special, filmat in formatul 3D si care va fi difuzat in noiembrie.
Decizia intreruperii pe o perioada nedeterminata a productiilor 3D ale BBC a fost luata din cauza audientelor mici inregistrate de acestea. Astfel, doar o jumatate din cele 1,5 milioane de camine din Marea Britanie care au posibilitatea de a receptiona programe 3D au urmarit vara trecuta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care a fost transmisa in 3D.
De asemenea, potrivit oficialilor BBC, discursul de Craciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii si drama pentru copii "Mr Stink" au inregistrat audiente "si mai dezamagitoare", fiind urmarite de doar 5% din potentialii telespectatori care s-au uitat la televizor in acea perioada.
"Cred ca, atunci cand se uita la televizor, oamenii se concentreaza in mod diferit. Cand se duc la cinematograf, ei sunt obisnuiti sa faca un singur lucru. Cred ca acesta este unul din motivele pentru care interesul in privinta programelor de televiziune in format 3D a fost dezamagitor", a mai spus Kim Shillinglaw.
Dupa incheierea proiectelor 3D ale BBC, la finalul acestui acestui an, Shillinglaw isi va relua atributiile pe care le avea la radiodifuzorul public britanic, respectiv va coordona departamentul de stiinta si istorie naturala.
Potrivit broadbandtvnews.com, pauza pe care BBC o va lua in privinta productiei de programe 3D este de trei ani.