Aplicatia care rezolva exercitii la matematica. Profesorii, uimiti de noile metode in materie de copiat: "Atrofiaza creierul"
Pixul cu mina invizibila sau aplicatia care rezolva exercitii la matematica. Acestea sunt doar cateva dintre noile tendinte in materie de copiat.
Si cum pana la examenul de bacalaureat au mai ramas cateva luni, cei care inca nu s-au pus cu burta pe carte mizeaza pe noile descoperiri. Desi au aparut de cativa ani, pixurile cu mina invizibila se pare abia acum incep sa fie folosite in Republica Moldova.
"Fii smecher!" Asa incearca sa-si ademeneasca posibilii clienti de pe retelele de socializare cel care vinde asemenea pixuri. Filmat cu o camera ascunsa de PRO TV Chisinau, vanzatorul de pixuri “minune” se lauda ca acestea se vand ca paine calda. Totodata, comerciantul recunoaste ca el insusi a testat pixul si niciodata nu a dat gres.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Principiul de functionare a pixului este simplu. Pe o foaie scriem informatia de care avem nevoie... Aparent, foaia este goala. Dupa ce insa, o luminam cu becul albastru din capatul pixul, putem citi, cu usurinta, informatia.
Sirul inovatiilor nu se opreste aici. Toamna trecuta, cativa tineri britanici au dezvoltat aplicatia PhotoMath, care rezolva problemele la matematica printr-o simpla scanare a lor. Profesorii, care in tinerete foloseau abacul pe post de calculator, au ramas fara cuvinte cand au vazut ce poate face o singura aplicatie.
Ion Eftodii, profesor de matematica: "Aceasta aplicatie atrofiaza creierul."
Eleonora Goncear, directoare, liceul Iulia Hasdeu din Chisinau: “Nu poate fi utilizat categoric telefonul mobil in sala de examene, pentru ca sunt detectoare de metale. In al doilea rand, el nu poate fi scos pe masa in timpul examenului.”
In ultimii ani, autoritatile din Republica Moldova au luat masuri sporite anti-copiat. Pe langa camerele video, elevii sunt verificati cu detectorul de metale. Daca sunt prinsi copiind la una dintre probe, elevilor li se anuleaza notele si la celelalte examene.
Sursa: Pro TV Chisinau
Etichete: profesori, scoala, elevi, Republica Moldova, Chisinau, aplicatie,
Dată publicare:
16-02-2015 08:26