Administraţia Naţională de Meteorologie a lansat o aplicație de telefon, cu abonament
După modelul americanilor, de azi şi Administraţia Naţională de Meteorologie se mândreşte cu o aplicaţie pentru telefon. Poţi afla cum arată vremea în fiecare oră pentru zona care te interesează, dar programul este extrem de util şi pentru agricultori.
Aceştia vor şti, de pildă, când vine primul îngheţ, ca să-şi protejeze culturile. Sau dacă pe timpul zilei va ploua, astfel încât să nu facă inutil tratamente.
Li se face însă şi o analiză a culturilor existente, de legume şi fructe.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Detaliile fac diferenţa - este principiul de la baza aplicaţiei dezvoltate de Administraţia Naţională de Meteorologie. Până acum, de pe site puteai afla pentru o anumită zona maxima şi minima. Acum se va şti nu doar temperatura pentru fiecare ora în parte, ci şi dacă şi când va ploua sau viteza vântului.
De exemplu, astăzi băcăuanii sunt anunţaţi că rezerva de umiditate din sol se află la doar 42% din necesar, adică e deficit. Ar trebui să irige culturile urgent ca să nu li se usuce.
Ministrul Mediului: ”E un soft extrem de important. Este valabil pentru toţi cei care au activităţi în domeniul agricol, fie că sunt crescători de animale, fie că sunt la munca câmpului, să vadă exact astfel încât să prevină orice pagube .”
Programul mai are şi o secţiune pentru agricultori, una care le da informaţii despre stadiul culturilor de porumb, cartof sau sfecla de zahăr. Iar informaţiile, garantează meteorologii, sunt foarte precise.
Elena Mateescu, director INMH: ”În primul rând oferă date la nivel naţional, calibrate pe ţara noastră, şi are în spate verificarea datelor de prognoza cu grad de acurateţe de 100%"
De informaţii se pot bucura şi cei care pleacă în vacanţe prin ţară şi vor să afle ce să-şi pună în bagaje.
Aplicaţia este gratuită o săptămână, apoi costă 10 euro pe an. Varianta pentru Android poate fi descarcata de aici.