Google a lansat Gemini Pro și în România, inclusiv în limba română. Cel mai puternic concurent al lui ChatGPT de la OpenAI

Gemini Pro
Google.blog

Google as anunțat oficial că, începând de astăzi, putem genera imagini în Bard inclusiv în România și putem folosi Gemini Pro în limba română. Gemini Pro este unul dintre cele mai mari modele de inteligență artificială (AI) de la Google.  

Gemini PRO este un model multimodal mare, ceea ce înseamnă că poate înțelege și combina diferite tipuri de informații, cum ar fi text, cod, audio, imagine și video.

Cu Gemini Pro, Google încearcă să concureze cu popularul chatbot ChatGPT de la OpenAI, o secțiune a paginii de prezentare a lui Gemini fiind dedicată performanțelor sale în diverse teste de capacitate în materie de raționament, înțelegere a imaginilor și codificare.

În timp ce Gemini Pro este cel mai polivalent instrument, Gemini Ultra este cel mai mare model și poate fi folosit pentru sarcini mai complexe, iar Gemini Nano este bun pentru munca pe dispozitiv.

Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a anunțat lansarea "celui mai capabil" model de inteligență artificială Gemini la începutul lunii decembrie 2023.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

De astăzi, Gemini Pro în Bard este disponibil în peste 40 de limbi și în peste 230 de țări și teritorii, astfel încât mai mulți oameni pot colabora cu această versiune mai rapidă și mai capabilă a lui Bard.

Gemini Pro cu Bard: Verificați de două ori răspunsurile dumneavoastră în mai multe limbi

Deoarece știm că oamenii doresc să aibă posibilitatea de a confirma răspunsurile lui Bard, extindem, de asemenea, funcția noastră de verificare dublă, care este deja folosită de milioane de oameni în limba engleză, în peste 40 de limbi. Atunci când faceți clic pe pictograma "G", Bard va evalua dacă există conținut pe internet care să îi confirme răspunsul.

Dacă acesta poate fi evaluat, puteți face clic pe frazele evidențiate și puteți afla mai multe despre informațiile de susținere sau de contrazicere găsite prin căutare” - precizează compania într-un comunicat.

Gemini Pro cu Bard: Dați viață ideilor dvs. cu ajutorul generării de imagini

”Pentru un plus de creativitate, acum puteți genera imagini în Bard în limba engleză în majoritatea țărilor din întreaga lume, fără niciun cost. Această nouă capacitate este alimentată de modelul nostru actualizat Imagen 2, care este conceput pentru a echilibra calitatea și viteza, oferind rezultate de înaltă calitate, fotorealiste. Trebuie doar să introduceți o descriere - cum ar fi "creați o imagine a unui câine care călărește o placă de surf" - și Bard va genera imagini personalizate, de mare amploare, pentru a vă ajuta să dați viață ideii dumneavoastră.

În concordanță cu principiile noastre de inteligență artificială, generarea de imagini a fost concepută cu responsabilitate în minte. De exemplu, pentru a se asigura că există o distincție clară între imaginile create cu ajutorul Bard și operele de artă umane originale, Bard folosește SynthID pentru a încorpora filigrane identificabile digital în pixelii imaginii generate.

Măsurile noastre tehnice de protecție și investițiile în siguranța datelor de instruire urmăresc să limiteze conținutul violent, ofensator sau sexual explicit. În plus, aplicăm filtre concepute pentru a evita generarea de imagini cu persoane cu nume. Vom continua să investim în noi tehnici pentru a îmbunătăți siguranța și protecția confidențialității modelelor noastre.

Aceste actualizări fac din Bard un colaborator de inteligență artificială și mai util și mai accesibil la nivel global pentru orice, de la proiecte mari și creative la sarcini mai mici, de zi cu zi” - se mai arată în comunicatul de la Google.

Gemini Pro cu Bard poate fi testat aici: bard.google.com.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Google lansează Gemini, cel mai avansat model de inteligenţă artificială al său
Google lansează Gemini, cel mai avansat model de inteligenţă artificială al său

Google lansează miercuri Gemini, pe care îl consideră cel mai mare şi mai capabil model al său de inteligenţă artificială, deoarece presiunea creşte asupra companiei pentru a răspunde cum va monetiza AI, transmite CNBC.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.