Barcelona sumbra: Muzeul dricurilor
Daca anul acesta ajungi la Barcelona, nu uita sa vizitezi unul dintre cele mai ciudate muzee din lume. Vorbim despre Muzeul Dricurilor, o atractie morbida intr-un oras dominat de frumosul arhitecturii lui Gaudi si de peisaje superbe.
Nu ai nevoie sa platesti taxe ca sa intri, pentru ca exponatele pot fi vazute in mod gratuit. Dar a ajunge sa il vizitezi ... asta da aventura.
Prima oara, turistul trebuie sa se prezinte la Comisia Municipala de Servicii Funebre. De aici, vizitatorii sunt indrumati catre subsol. In subteran se afla un gardian inarmat care va descuia lacatele negre si va trage lanturile grele de pe usa catre muzeu. Atmosfera este extrem de incarcata, iar spaniolii au grija sa iti dea fiori pe sira spinarii cu orice ocazie.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Exponatele nu sunt prezentate sub lumini speciale, albastre sau de spot, ci sunt lasate cat de mult e posibil in penumbra. Nu vei avea parte de un ghid galagios, ci de unul care va tacea daca nu este intrebat cate ceva despre exponate.
Fiecare dric, si e vorba despre calesti datand chiar si din secolul al XVIII-lea, este prezentat cu cat mai sumbru cu putinta.
Langa trasurile care duceau candva oameni de vaza pe ultimul drum se afla acum manechine, fiecare cu un costum al epocii din care provine dricul.
Momentan, muzeul se afla pe strada Carrer Sancho de Avila, la numarul 2, dar in curand va fi mutat. Si unde putea fi mutat un muzeu de dricuri, decat la ... cimitir, in Montjuic.
Mai multe pot fi aflate chiar de pe pagina de internet a muzeului.
Sursa: Ovidiu Bufnila,
Etichete: barcelona, turism, travel, curiozitati,
Dată publicare:
01-04-2010 00:00