Targ de vinuri in Bucuresti, deschis pana duminica!
Chiar daca nu ati stabilit deocamdata meniul de Paste, macar la vinul care sta langa bucate merita sa va ganditi.
Expertii incearca sa ii convinga pe romani ca de sarbatori sa bea o licoare nobila si sa renunte la tariile pline de coloranti, extrem de periculoase pentru sanatate.
Chiar daca obiceiul de a bea un pahar de vin rosu in ziua de Paste are o conotatie religioasa, degustatorii ne sugereaza sa incercam si un spumant care aduce cu sampania.
Din pacate, mai bine de jumatate dintre romanii consumatori de vin prefera sa-si cumpere un bidon cu bautura de proasta calitate decat o sticla dintr-un soi nobil.
Specialistii spun ca bauturile de calitate ar trebui facute din fructe, dar cei care le produc le fac din melasa, alcool, coloranti sintetici si din acest motiv un bidon la de cinci litri ajunge la 3 sau 4 lei.
Si pentru ca strainii au aflat si ei ca ne place vinul sec, anul acesta cativa importatori vor sa ne invete cu licori din Argentina, Chile sau Portugalia. Un principe din Italia este convins ca pana la urma o sa ne dam pe brazda chiar daca suntem fericiti atunci cand facem sprit sau, mai rau, punem suc in bautura.
La randul lor, producatorii autohtoni promoveaza mai degraba feteasca neagra sau tamaioasa, desi stiu ca, in special la restaurant, barbatii comanda cabernet sau pinot noir.
O mare problema a restaurantelor din Romania este ca multe dintre ele te obliga sa-ti iei o sticla de vin, chiar daca nu ai pofta decat de un pahar. Cei care au sesizat asta si au vrut sa faca un business, au adus in Romania dozatoare special create pentru ca vinul sa nu se rasufle si sa fie pastrat la temperatura optima.
Targul de vinuri este deschis la Sofitel, in Capitala, pana duminica.