Navomodelismul, pasiunea oamenilor mari pentru barcute
Stau toata ziulica pe ponton, manuiesc cu usurinta telecomenzi complicate si isi spun capitanii de la mal. Culmea este ca, desi se poarta ca niste copii, sunt oameni in toata firea care au facut un cult pentru navomodelism.
O cursa stransa intre barci cu motor care nu masoara mai mult de 50 de centimetri. Concurentii sunt usor tensionati pentru ca vantul este usor nervos si le strica socotelile. Unele dintre "ambarcatiuni" se rastoarna, in rasul tuturor, desigur.
Castigator devine cel da cele mai multe ture de poligon. Este si cazul fericit al lui Raul Cojocaru care pana acum a investit in barcuta lui peste 2.000 de lei, dar prinde cu ea si 100 de km pe ora.
Alegeri 2024
22:51
Cum l-a cunoscut Elena Lasconi pe Călin Georgescu. „Mi s-a părut dubios”
22:26
Lasconi: Nu voi accepta să curgă o picătură de sânge românesc pe teritoriul Ucrainei. Georgescu vrea ca Rusia să ia România
21:57
Elena Lasconi, după desecretizarea datelor din CSAT: „Putea să se întâmple mai devreme un pic, nu cred că au aflat doar acum”
21:57
Călin Georgescu: Desecretizarea documentelor CSAT este o disperare masivă a sistemului
''Are niste baterii foarte mari care pot sa duca undeva la 100 de amperi, un motor care are 2.000 de wati, adica cam cat un calorifer electric", explica Raul.
Dupa Raul, pe locul doi s-a clasat Cornel Porcoteanu, care dupa competitie a iesit cam sifonat.
Lasam motoarele la o parte, cursa de veliere este spectaculoas. Aici, lucrurile sunt si mai complicate. Modelul nu prinde mai mult de 15 km pe ora si asta se intampla rar, asa ca emotiile de la mal sunt si mai mari cand vezi ca "jucaria" pur si simplu nu se urneste.
O stie, de pilda si domnul Dan Store care de sapte ani sta la carma.
Daca sunteti tentati de acest sport pregatiti pentru inceput macar 400 de euro pentru o barca. Abia apoi incep cheltuielile.