Dobrogenii si-au facut intrarea la targul de produse traditionale
Placinta la metru, cu mere, un pahar de braga cere! In pas de giamparale si cu foarte mult umor, dobrogenii si-au facut intrarea la vestitul targ al produselor traditionale de la Bucuresti.
Concurenta a devenit asadar, acerba, spre castigul clientilor care vor decide in final cine gateste mai gustos si mai sanatos. Pentru ca scumpe, sunt toate!
Cu putin otet, hamsia marinata, cu ceapa tocata marunt, marar, putin ulei si cateva masline devine o minune. O specialiatate dobrogeana pentru care cunoscatorii sunt dispusi sa dea 10 lei pe kilogram.
In plus gospodarii de la mare au pus in desaga si placinta de mere, vin cu pelin, rulada din pulpa de purcel si renumitul ghiudem, facut din vita si oaie. Preparate care ar putea tine cu usurinta locul mezelurilor pe care le mancam de obicei dimineata.
Dupa atata carne picanta, merge si ceva racoritor. Mare succes au avut bauturile galatenilor care au venit cu bere nefiltrata si braga proaspata.
Tot ca o noutate la acest targ, cativa comercianti au adus oua de prepelita. 21 costa 7,50 lei, dar fermierii spun ca rezultatele sunt spectaculoase.
Pofticiosii pot merge si duminica la Agronomie. O sa gasiti pe alese telemea de oaie sau branza in coaja de brad, rosii de gradina si paine din malai.