Cele mai bune retete de cocktail in lupta impotriva caniculei
Ne asteapta cel putin trei zile de foc, dupa care vom fi nevoiti sa rezistam inca o vara intreaga. Am intrat in sezonul inghetatei, dar mai ales al cocktailurilor, pe care oricine le poate prepara acasa. Recomandam celebrul Mojito sau Granita de lamaie.
Fara discutie, consumul de alcool dauneaza grav sanatatii, mai ales in aceasta perioada caniculara. Medicii recomanda evitarea alcoolului in zilele in care temperaturile sunt mai mari decat in mod normal.
Asa ca cea mai buna varianta, in astfel de situatii, o reprezinta cocktailurile pe baza de fructe: racoroase, cu un gust excelent, dar si foarte sanatoase. Iar cine nu rezista "doar la fructe" poate incerca si un cocktail slab alcoolizat. Insa atentie, doar unul, pentru ca riscati sa fiti prea vesel pe timp de canicula.
Alegeri 2024
22:51
Cum l-a cunoscut Elena Lasconi pe Călin Georgescu. „Mi s-a părut dubios”
22:26
Lasconi: Nu voi accepta să curgă o picătură de sânge românesc pe teritoriul Ucrainei. Georgescu vrea ca Rusia să ia România
21:57
Elena Lasconi, după desecretizarea datelor din CSAT: „Putea să se întâmple mai devreme un pic, nu cred că au aflat doar acum”
21:57
Călin Georgescu: Desecretizarea documentelor CSAT este o disperare masivă a sistemului
Iata doua exemple de bauturi, numai bune pe timp de arsita:
1. Granita de lamaie. Aveti nevoie de patru lamai, un litru de apa, patru linguri de zahar brun si cateva frunze de menta. Acest coktail dureaza putin mai mult pana se prepara cum trebuie, asa ca va recomandam sa luati o gura de apa inainte, ca sa nu rabdati de sete pana este gata.
Se rade marunt coaja lamailor pe o razatoare, iar pulpa de fruct se da prin blender. Amestecati bine apa cu zaharul, apoi cu pulpa de lamaie si coaja rasa si aruncati tot ce-a iesit acolo la congelator, timp de 4-5 ore.
Cand nu mai rezistati de pofta si de cald scoateti amestecul inghetat, il spargeti (in timp ce va ganditi la nivelul de trai din Romania), iar bucatile rezultate le puneti in blenderul cu lama de otel si le pisati marunt, asa cum ne piseaza si pe noi politicienii in fiecare zi.
Tot acest amestec il puneti in patru pahare fara picior si ornati, dupa inspiratie, cu frunzele de menta tinute la frigider.
2. Mojito clasic. Aceasta bautura isi are originile undeva prin Cuba si a devenit foarte populara la sfarsitul anilor 80. Contine cinci ingrediente de baza, iar reteta originala este printre putinele care nu s-au schimbat de-a lungul timpului.
Asa ca cine vrea sa stie cum se simteau revolutionarii cubanezi trebuie sa pregateasca urmatoarele: 50 ml. de rom alb, 10-11 frunze de menta, o lingurita de zahar brun, o jumatate de lamaie verde (lime) si apa minerala rece.
Va avertizam ca aceasta era una din bauturile preferate ale lui Fidel Castro (care acum probabil ca bea numai lapte), asa ca aveti grija sa nu repetati experienta de prea multe ori, sa nu va transformati intr-un mic dictator prin casa.Cand sunteti pregatiti, zdrobiti in pahar cateva frunze de menta, (dar fara sa le rupeti, ci doar cat sa aiba aroma), se toarna sucul de lime si se amesteca, dupa care se adauga siropul de zahar, romul si gheata pisata. Si se amesteca cu voiosie. Se completeaza cu sifon (de pe vremea comunistilor) sau apa minerala si se serveste cu frunze de menta. Viva El Mojito!