Suprapopularea va aduce sfarsitul! Cat ne mai rabda Planeta?

oameni pe strada

Suprapopularea va atinge, dupa estimarile expertilor, un maximum de 9,5 miliarde de oameni in 2075. “Armageddon-ul” suprainmultirii locuitorilor Terrei va face ca “planeta albastra” sa fie cea mai mare provocare a secolului al XXI-lea.

Jurnalul National: Din pacate, putini iau in seama acest lucru sau, daca se gandesc la o asemenea situatie, nu au inca suficiente mijloace de a-l preveni. Si omul este o specie – cea mai evoluata – iar o specie nu poate fi oprita de la perpetuare, decat fie de natura, care ii face conditiile nefavorabile inmultirii, fie de diferite situatii si evenimente provocate de insusi omul, de la distrugerea mediului, pana la razboaie, dictaturi, saracire si multe altele. In plus, politicile “unui singur copil”, cum este cea adoptata de China, de exemplu, vin in contradictie flagranta cu Drepturile Omului, care au dat tonul democratiei ce se doreste a fi, intr-o buna zi, extinsa pe tot globul. Inmultirea fara precedent a populatiei planetei reprezinta insa cel mai mare pericol, mai mare decat controversata “incalzire globala” ce e pusa, teoretic, pe seama activitatilor din ce in ce mai artificializate ale omului, desi inca exista contradictii referitoare la acest proces, intre oamenii de stiinta, despre care o parte dintre ei sustine ca ar fi una dintre evolutiile firesti de clima ale Terrei.

Adevarul: Un roman a dat lovitura in Caraibe: A caștigat 1,35 milioane de dolari la poker Anton Ionel, un om de afaceri din București, a incheiat pe locul al treilea in Poker Stars Caraibbean Adventure, unul dintre cele mai puternice turnee de poker din lume și a caștigat 1,35 milioane de dolari. Ionel a ajuns in marea finala de opt acolo unde a jucat mai mult la siguranta, implicandu-se destul de rar in duelurile care au avut loc la masa finala. "Romanul Anton Ionel a fost imaginea rabdarii. A ajuns aici in urma unui satelit Poker Stars de 33 de dolari si a vrut sa fie sigur ca investitia va fi una profitabila. A jucat doar cateva maini si s-a gasit intr-o situatie fara ieșire dupa ce a plusat cu un all-in intr-un duel cu Glen Hall. Totusi rabdarea i-a fost rasplatita cu un loc 3 si 1,35 milioane de dolari", scrie site-ul oficial al competitiei.

Romania Libera: Jumatate din populatia lumii a intrat in criza alimentara Pretul alimentelor a ajuns la niveluri istorice, din cauza unei penurii de alimente care ar putea duce la infometarea a jumatate din populatia lumii si la revolte - mai ales in tarile arabe. Revolta din Tunisia, motivata partial de scumpirea alimentelor, ar putea deveni un precedent pentru alte tari din lumea araba sau chiar, pe termen mai lung, pentru tari ca India sau China, unde peste 40% din populatia lumii sufera din cauza scumpirii masive a alimentelor. Revolte violente au avut loc in Algeria, unde populatia este infuriata ca laptele, zaharul si faina s-au scumpit masiv in doar cateva zile. „Dati-ne zahar" este refrenul scandat de multimi in strada, scrie Wall Street Journal. Revolte sporadice au mai avut loc in India si Bangladesh, iar in China s-au intetit incaierarile din magazine.

Evenimentul Zilei: Produsele din Bulgaria le iau ochii romanilor Pe rafturile magazinelor din Romania se gasesc tot mai multe produse agroalimentare importate din Bulgaria. Avantajul lor principal este acelasi: pretul. Beneficiind de taxe mai mici, care ii fac competitivi, vecinii de la sud de Dunare ne cuceresc piata cu produse care sunt mai accesibile pentru buzunarul romanilor. Cercetand rafturile unui hipermarket local, puteti gasi diferente care merg de la cateva zeci de bani la cativa lei, pentru produse din aceeasi categorie, fie ca vorbim de ulei, orez, faina, fasole boabe, produse lactate, sucuri, carne de pui sau porc.

Citește și
mall haine
Incep reducerile! Turismul de shopping: Unde mergem la cumparaturi?
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Gandul: De ce fuge Romania de banii chinezesti. Cum a reusit Ungaria sa ingenuncheze Bucurestiul Romania a ratat una dintre cele mai mari oportunitati ale inceputului de mileniu: investitiile din China, tara aflata in plina expansiune globala. In 2009, fata de 2008, China a urcat de pe locul 12, pe 5, din punctul de vedere al totalului investitiilor externe directe, cu 56,5 miliarde de euro, iar analistii se asteapta ca puterea asiatica sa isi dubleze investitiile in doar 3 ani (intervalul 2010-2012). In anii '90, Romania era unul dintre partenerii comerciali preferati ai Chinei, intre tarile europene. In 2003, Romania inca ocupa pozitia a 7-a, in Europa (inclusiv Rusia), din punct de vedere al sumei investitiilor directe din China, cu 30 de milioane de euro, respectiv 7% din total, conform unei analize a Institutului pentru Afaceri Externe al Marii Britanii. Patru ani mai tarziu, Romania pierduse deja, 5 pozitii.

Ziarul Financiar: Analiza dosarului de credit scoate din buzunarul clientului pana la 400 de euro Doar cateva banci s-au aliniat pana acum la noile reglementari privind transparentizarea costurilor la creditele pentru populatie si au introdus comisioane de analiza a dosarului in suma fixa in locul celor calculate ca procent din suma imprumutata. Comisioanele de analiza pornesc de la 110 lei pentru un imprumut de consum, dar pot ajunge si la 1.700 de lei (400 de euro) pentru un credit imobiliar, potrivit datelor de pe site-urile bancilor. Bancpost, CEC, ING si Citibank sunt printre putinele institutii de credit care afiseaza un comision fix indiferent de suma imprumutata. La Bancpost, comisionul este de 500 de lei la creditele de consum si 1.500 lei sau 400 de euro (echivalentul a 1.700 de lei) la creditele imobiliare.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Timp de 3 zile soferii nu-si mai alimenteaza masinile? Ce cred sociologii
Timp de 3 zile soferii nu-si mai alimenteaza masinile? Ce cred sociologii

De astazi, soferii romani incep lupta cu benzinariile si, timp de trei zile, nu-si vor alimenta masinile, nemultumiti de pretul carburantilor. Sociologii cred ca nu va fi insa o mobilizare prea mare.

Incep reducerile! Turismul de shopping: Unde mergem la cumparaturi?
Incep reducerile! Turismul de shopping: Unde mergem la cumparaturi?

Calatoriile pentru cumparaturi in orase precum Milano, Viena, Budapesta, Dubai, Istanbul si Lisabona au devenit, in ultimii ani, un obicei pe care cat mai multi romani incep sa il adopte.

Romani de elita. La 29 de ani vrea sa gaseasca leacul impotriva cancerului
Romani de elita. La 29 de ani vrea sa gaseasca leacul impotriva cancerului

Cercetatoarea de 29 de ani Cristina Ghenoiu a primit anul acesta Marele Premiu LSRS (Liga Studentilor Romani din Strainatate) pentru Excelenta Academica in strainatate datorita meritelor la nivel mondial in domeniul biologiei celulare si geneticii.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.