Romani de elita. La 29 de ani vrea sa gaseasca leacul impotriva cancerului

Laborator

Cercetatoarea de 29 de ani Cristina Ghenoiu a primit anul acesta Marele Premiu LSRS (Liga Studentilor Romani din Strainatate) pentru Excelenta Academica in strainatate datorita meritelor la nivel mondial in domeniul biologiei celulare si geneticii.

Romania Libera: Cristina Ghenoiu este doctorand la Cornell University din New York, unde studiaza biologie celulara si cromozomiala, biologie moleculara, genetica si biochimie. Este castigatoarea a numeroase burse de cercetare si coautoare in publicatii stiintifice de renume mondial, printre care revista Science. Cristina colaboreaza si cu Centrul de Cercetare si Tratament al Cancerului din New York, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, si este cercetator la un laborator al celebrei Rockefeller University, unde a fost invitata sa lucreze. Institutia reprezinta unul dintre cele mai importante centre de cercetare din lume, a avut 23 de cercetatori castigatori ai Premiului Nobel si a revotlutionat lumea stiintifica prin descoperiri precum existenta grupelor sangvine, intelegerea ADN-ului uman, constatarea ca exista virusi care determina cancerul.

Gandul: Elena Udrea anunta 30 de sali polivalente care costa 320 milioane de euro Aproximativ 320 de milioane de euro va cheltui Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru constructia a 30 de sali polivalente in urmatorii sase ani, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern prin care se aproba programul "Sali Polivalente", obtinut de Mediafax. Un calcul simplu arata ca pretul mediu pentru o sala polivalenta va fi de 10,6 milioane euro. Salile vor avea intre 5.000 si 15.000 de locuri, iar proiectul urmeaza sa fie derulat prin Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea ministerului. "Programul «Sali Polivalente» se afla in momentul de fata in procedura de aprobare, astazi, 13 ianuarie 2011, fiind lansat in dezbatere publica", au declarat pentru gandul reprezentanti ai MDRT. Ministrul Elena Udrea a declarat, in urma cu o saptamana, cu ocazia prezentarii bilantului MDRT pe 2010, ca in 2011 va incepe construirea celei mai mari sali polivalente din Romania, localizata in Bucuresti, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.

Ziarul Financiar: Petrom a platit anul trecut 40 mil. euro dupa un control al ANAF Petrom, cea mai mare companie locala, a platit anul trecut o suma de 40 de milioane de euro impusa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in urma depistarii in evidentele contabile ale societatii a unor cheltuieli inregistrate ca fiind deductibile, dar care nu se inscriau in acest regim. "Anul trecut, dupa finalizarea controlului la o anumita companie petroliera, auto­ritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 mil. euro", a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF. Potrivit unor surse din ANAF, aceasta suma a fost platita de Petrom in contextul in care compania a inregistrat in contabilitate anumite cheltuieli care nu se incadreaza in categoria cheltuielilor deductibile. "A fost un control de rutina prin care repre­zentantii ANAF au analizat docu­mentele contabile pe mai multi ani de zile ale companiei.

Jurnalul National: Lista lui Botis, cu rate si bibilici, motiv de bascalie in Guvern Premierul Boc i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botis, sa refaca forma declaratiei pe propria raspundere care va fi impusa solicitantilor de ajutor social, dupa ce ministrii s-au amuzat, in sedinta de ieri a Guvernului, pe seama listei de animale luate in calcul de acesta la alocarea ajutorului. "Discutia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul sedintei de guvern, cand ministrii erau mai relaxati, iar lista cu numarul si tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate in calcul in ceea ce priveste bunurile detinute in proprietate de catre solicitantii ajutorului a provocat mare «halimai». Ministrii au ras si au facut glume pe seama listei, mai putin premierul, care a cerut ministrului sa refaca documentele", au relatat pentru Mediafax surse participante la discutii. Proiectele de hotarare privind normele de acordare a venitului minim garantat si alocatia pentru sustinerea familiei, elaborate de Ministerul Muncii, includ o declaratie pe propria raspundere, care va trebui completata de catre solicitantul ajutorului. Declaratia face referire si la veniturile obtinute de solicitant din cultivarea florilor,legumelor si zarzavaturilor, precum si a plantelor decorative si ciupercilor.

Citește și
hotel, litoral
Drumurile spre litoral vor scoate peri albi romanilor! Fundatura Cernavoda
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Adevarul: Acum este momentul sa atragem banii strainilor! Investitiile straine directe indreptate catre Europa Centrala si de Est in 2010 s-au ridicat la peste 60 de miliarde de euro, potrivit primelor estimari. Suma a crescut usor fata de nivelul inregistrat in 2009. In Romania insa, valoarea investitiilor straine directe a scazut cu un sfert fata de nivelul din 2009. Acum, putem profita de contextul actual pentru a schimba situatia. „Ceea ce face Ungaria din acest punct de vedere (al investitiilor straine - n.r.) este sinucigas. Bineinteles ca Romania ar putea profita de acest avantaj si chiar ar trebui sa o faca", a declarat pentru „Adevarul" Christian Tegllund Blaabjerg, strateg-sef pentru capital al Saxo Bank. „Fara niciun dubiu, in contextul actual, Romania este mult mai atractiva pentru investitorii straini decat Ungaria", crede si Ionut Dumitru,presedintele Consiliului Fiscal din Romania.

Evenimentul Zilei: MApN: rezervistii pagubiti vor primi banii inapoi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), in rezerva si in retragere, va depune in aceasta dimineata, la Parchetul General, o plangere penala impotriva reprezentantilor executivului, pe care ii acuza de reducerea pensiilor militare "in mod nejustificat", in urma procesului de recalculare, a declarat pentru EVZ avocatul sindicatului, Mariana Caloianu. Cei vizati de plangere sunt ministrul apararii, cel al internelor, seful SRI si premierul. In timp ce ministrul internelor, Traian Igas, a decis infiintarea, incepand cu 17 ianuarie, a unui grup de lucru pentru a pune la punct, cu acte, recalcularea pensiilor fostilor politisti, reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) sustin ca acuzatiile rezervistilor sunt nefondate.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Incep reducerile! Turismul de shopping: Unde mergem la cumparaturi?
Incep reducerile! Turismul de shopping: Unde mergem la cumparaturi?

Calatoriile pentru cumparaturi in orase precum Milano, Viena, Budapesta, Dubai, Istanbul si Lisabona au devenit, in ultimii ani, un obicei pe care cat mai multi romani incep sa il adopte.

Drumurile spre litoral vor scoate peri albi romanilor! Fundatura Cernavoda
Drumurile spre litoral vor scoate peri albi romanilor! Fundatura Cernavoda

Reparatiile la calea ferata Bucuresti-Constanta fac ca drumul cu trenul sa dureaze minim patru ore. Autostrada Cernavoda-Constanta este deja in intarziere. A venit timpul ca intarzierile sa se razbune: podul de pe drumul vechi intra in reparatii.

Criza la Guvern? Boc ne costa anul acesta 24 de milioane de euro
Criza la Guvern? Boc ne costa anul acesta 24 de milioane de euro

In timp ce propovaduieste cum­pa­ta­rea si stransul curelei pentru tot po­porul, premierul Boc este el insusi cel mai costisitor roman platit din bani publici. Suma este astronomica: aproape 100 de milioane de lei sau 24 de mili­oa­ne de euro.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.