Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani
In spatele fenomenului global declansat de telegramele diplomatice publicate de site-ul WikiLeaks, a inceput un adevarat razboi al lumii virtuale. O serie de hackeri au lansat un adevarat asediu asupra site-ului.
Evenimentul Zilei: WikiLeaks a fost nevoit sa se mute pe un alt server, domeniul initial fiind acum o pagina care nu poate fi accesata. Pe site scrie acum mare "Keep us strong!" – "Pastreaza-ne puternici!", langa poza fantomatica a co-fondatorului Julian Assange. Iar intr-o postare, aflata dedesubt, scrie, cu litere de-o schioapa: "Din cauza recentelor atacuri asupra site-ului, am decis sa ne asiguram ca toata lumea are acces la continutul nostru. Ca parte din acest proces facem publice copii arhivate ale documentelor publicate pana acum - e vorba de aproape 20.000 de fisiere". O alta lovitura data site-ului, a fost in urma intreruperii surselor prin care operatiunile sunt finantate. Banca elvetiana PostFinance a inghetat contul pentru donatii WikiLeaks, iar PayPal a refuzat sa mai sprijine transferurile unor eventuali donatori.
Jurnalul National: "WikiLeaks", mai pervers decat "guru". „Ars” de cei care il tin in brate pe Bivolaru Fondatorul Wikileaks a ajuns marti acolo unde si-o doreau multi din cei afectati de dezvaluirile pe care le-a publicat: pe mainile politiei. Si asta dupa ce justitia suedeza a dat ascultare acuzatiilor destul de ciudate formulate de doua femei a caror activitate pune destule semne de intrebare asupra veridicitatii faptelor de care se plang. Aceeasi justitie suedeza, care a emis un mandat de arestare pe numele lui Julian Assange pentru „sex pe nepregatite”, i-a acordat azil politic liderului MISA, Gregorian Bivolaru, pe cand era cercetat in Romania, printre altele, pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor, trafic de minori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romania Libera: Assange arestat, WikiLeaks continua dezvaluirile Arestarea lui Julian Assange la Londra reprezinta primul act al unei batalii judiciare care se anunta indelungata si complicata. Avocatii sai sunt decisi sa previna extradarea fondatorului WikiLeaks in Suedia, suspectand un angrenaj judiciar care le va duce clientul in fata tribunalelor americane pentru divulgarea de secrete militare si diplomatice pe site-ul specializat pe dezvaluirea de documente secrete. Potrivit avocatilor australianului de 39 de ani, devenit „inamicul numarul 1" de cand a izbucnit „cablegate", scandalul telegramelor diplomatice americane, el s-a dus la politie de bunavoie pentru a-si sustine nevinovatia. De cateva luni, Assange duce o viata de fugar, straduindu-se sa-si stearga urmele, dar de cateva saptamani se afla in sudul Angliei. Media a luat cu asalt tribunalul londonez unde a fost adus aseara Assange pentru a i se citi capetele de acuzare.
StirileProTV: Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat Assange urmeaza sa fie judecat pentru un presupus caz de viol. Avocatii au avertizat, insa, ca asistam doar la primul episod dintr-o lunga batalie in justitie. Jurnalistii s-au inghesuit in fata tribunalului din Londra, unde a fost adus omul care a iscat o furtuna diplomatica mondiala. Jullian Assange trebuie sa raspunda pentru un presupus caz de abuz sexual asupra a doua femei. Faptele s-ar fi petrecut in august, in Suedia. Australianul de 39 de ani neaga insa totul, iar avocatii spun ca a incercat de mai multe ori sa-si apere reputatia.