Romanii, printre cei mai cautati COBAI din lume!
Companiile farmaceutice americane isi testeaza noile medicamente in tarile unde oamenii sunt saraci si facuti sa creada ca sunt tratati gratis pentru afectiunile de care sufera.
Gandul: Rusia, Romania si Thailanda ocupa primele trei locuri in topul tarilor cu saraci unde companiile farmaceutice isi testeaza produsele pe subiecti umani, scrie Vanity Fair. "Principial, este o realitate ca tarile bogate sa faca cercetari clinice in tarile sarace sau mai putin dezvoltate", a declarat pentru gandul prof.dr. Ostin C. Mungiu, seful Catedrei de Farmacologie, Toxicologie si Algeziologie si al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. "Gr.T. Popa" din Iasi. Asta se intampla "in principal datorita legislatiei laxe de care astfel de state beneficiaza comparativ cu legislatia dura din Statele Unite", explica profesorul Mungiu, dar si pentru ca "sumele cu care sunt platiti voluntarii sanatosi pe care se efectueaza astfel de studii sunt mai mici in tarile mai putin dezvoltate".
Romania Libera: Nicolae Popa a pierdut procesul din Indonezia In baza hotararii judecatoresti pronuntate ieri, autoritatile indoneziene vor intocmi un proiect de decret de extradare ce va fi inaintat presedintelui, Susilo Bambang Yudhoyono, spre aprobare. Cum presedintele acestei tari a avizat inca din august 2010 inceperea procedurilor judiciare de extradare - aviz obligatoriu in lipsa unui acord bilateral de extradare intre Indonezia si Romania -, promulgarea decretului de extradare este o simpla formalitate. Ministerul indonezian de Justitie, prin Ministerul roman al Afacerilor Externe, va comunica autoritatilor judiciare romane decretul de extradare a lui Nicolae Popa. De asemenea, vor fi comunicate data si locul predarii extradatului. Potrivit legislatiei indoneziene, daca Romania nu-l va prelua pe extradat in termen de 15 zile, acesta va fi pus in libertate.
Evenimentul Zilei: Mos Ialomitianu aduce taxe marite si scumpiri Anul viitor va fi un nou an al scumpirilor, iar carburantii si tigarile sunt in capul listei. Astfel, a cata oara, populatia este victima lipsei de viziune a politicienilor. Strans cu usa intre estimarile prea optimiste pe care si-a bazat bugetul pe anul viitor si realitatea din economie, guvernul Boc pregateste un nou val de modificari fiscale, al 11-lea din acest an. Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, postat pentru o scurta dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), prevede, printre altele, cresterea accizelor la tigari si la benzina si motorina, care genereaza scumpiri pe intregul lant de productie si comercializare a marfurilor.
Adevarul: Fost rector, somat sa dea inapoi 22 de milioane € Acuzat ca a indus in eroare Ministerul Educatiei dupa ce a falsificat datele privind numarul studentilor admisi pe locurile fara taxa si a primit alocatii bugetare mai mari decat cele cuvenite, Teodor Maghiar a fost trimis in judecata in martie 2008. Dupa doi ani si jumatate de dezbateri, Tribunalul Bucuresti a decis, la 2 decembrie 2010, condamnarea fostului rector. In vederea recuperarii prejudiciului, magistratii au propus confiscarea a patru vile si a trei terenuri aflate pe numele cadrului didactic, dar si a unui autoturism Mercedes.
Jurnalul National: Sprijinim Guvernul (american)! Discretie garantata Neplacut moment pentru administratia americana, in general, si pentru diplomatia sa, in special, aceasta "scurgere de informatii" purtand marca WikiLeaks. Dar pentru ca romanul s-a invatat sa priveasca jumatatea plina a paharului si sa vada o farama de bine in orice rau, Jurnalul National foloseste acest context international prietenos ca un cuib de viespi pentru a le transmite Statelor Unite ca au aici, in Romania, cel putin un aliat pe care pot conta. Pe cand mass-media si guvernele din intreaga lume mustesc de indignare dupa ce-au parcurs informatiile pana de curand secrete din corespondenta de politica externa a Washingtonului, Jurnalul National le intinde diplomatilor americani o mana de ajutor in a afla ce-i roade atat de mult: informatii biometrice, in special complementare, despre politicienii romani. Le spunem acestora "Yes, we can!", precum echipa de campanie a lui Barack Obama.
Ziarul Financiar: Zece ministere au 4 mld. € pentru investitii, in 2011. Pe ce ii cheltuie? Principalii 10 ordonatori de credite au la dispozitie, in 2011, 17 mld. lei (4 mld. euro) pentru investitii, cu 1,6 mld. lei peste programarea din acest an, insa ramane in continuare neclar in ce vor fi investiti acesti bani, in conditiile in care, din proiectul legii bugetului ajuns la Parlament, nu reiese limpede ce obiective vor fi finantate, etapele finantarii sau costul total. In repetate randuri, atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc au enuntat necesitatea prioritizarii investitiilor, in conditiile in care sursa de finantare reprezinta doar o mica parte din cat ar fi nevoie (sunt investitii incepute de 40 mld.