Romanii, printre cei mai cautati COBAI din lume!

Laborator

Companiile farmaceutice americane isi testeaza noile medicamente in tarile unde oamenii sunt saraci si facuti sa creada ca sunt tratati gratis pentru afectiunile de care sufera.

Gandul:  Rusia, Romania si Thailanda ocupa primele trei locuri in topul tarilor cu saraci unde companiile farmaceutice isi testeaza produsele pe subiecti umani, scrie Vanity Fair. "Principial, este o realitate ca tarile bogate sa faca cercetari clinice in tarile sarace sau mai putin dezvoltate", a declarat pentru gandul prof.dr. Ostin C. Mungiu, seful Catedrei de Farmacologie, Toxicologie si Algeziologie si al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. "Gr.T. Popa" din Iasi. Asta se intampla "in principal datorita legislatiei laxe de care astfel de state beneficiaza comparativ cu legislatia dura din Statele Unite", explica profesorul Mungiu, dar si pentru ca "sumele cu care sunt platiti voluntarii sanatosi pe care se efectueaza astfel de studii sunt mai mici in tarile mai putin dezvoltate".

Romania Libera: Nicolae Popa a pierdut procesul din Indonezia In baza hotararii judecatoresti pronuntate ieri, autoritatile indoneziene vor intocmi un proiect de decret de extradare ce va fi inaintat presedintelui, Susilo Bambang Yudhoyono, spre aprobare. Cum presedintele acestei tari a avizat inca din august 2010 inceperea procedurilor judiciare de extradare - aviz obligatoriu in lipsa unui acord bilateral de extradare intre Indonezia si Romania -, promulgarea decretului de extradare este o simpla formalitate. Ministerul indonezian de Justitie, prin Ministerul roman al Afacerilor Externe, va comunica autoritatilor judiciare romane decretul de extradare a lui Nicolae Popa. De asemenea, vor fi comunicate data si locul predarii extradatului. Potrivit legislatiei indoneziene, daca Romania nu-l va prelua pe extradat in termen de 15 zile, acesta va fi pus in libertate.

Evenimentul Zilei: Mos Ialomitianu aduce taxe marite si scumpiri Anul viitor va fi un nou an al scumpirilor, iar carburantii si tigarile sunt in capul listei. Astfel, a cata oara, populatia este victima lipsei de viziune a politicienilor. Strans cu usa intre estimarile prea optimiste pe care si-a bazat bugetul pe anul viitor si realitatea din economie, guvernul Boc pregateste un nou val de modificari fiscale, al 11-lea din acest an. Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, postat pentru o scurta dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), prevede, printre altele, cresterea accizelor la tigari si la benzina si motorina, care genereaza scumpiri pe intregul lant de productie si comercializare a marfurilor.

Adevarul: Fost rector, somat sa dea inapoi 22 de milioane € Acuzat ca a indus in eroare Ministerul Educatiei dupa ce a falsificat datele privind numarul studentilor admisi pe locurile fara taxa si a primit alocatii bugetare mai mari decat cele cuvenite, Teodor Maghiar a fost trimis in judecata in martie 2008. Dupa doi ani si jumatate de dezbateri, Tribunalul Bucuresti a decis, la 2 decembrie 2010, condamnarea fostului rector. In vederea recuperarii prejudiciului, magistratii au propus confiscarea a patru vile si a trei terenuri aflate pe numele cadrului didactic, dar si a unui autoturism Mercedes.

Citește și
Wikileaks
Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Jurnalul National: Sprijinim Guvernul (american)! Discretie garantata Neplacut moment pentru ad­mi­nis­tratia americana, in general, si pentru diplomatia sa, in special, aceasta "scurgere de informatii" pur­tand marca WikiLeaks. Dar pentru ca romanul s-a invatat sa priveasca jumatatea plina a paharului si sa vada o farama de bine in orice rau, Jurna­lul National foloseste acest context in­ternational prietenos ca un cuib de viespi pentru a le transmite Statelor Uni­te ca au aici, in Romania, cel pu­tin un aliat pe care pot conta. Pe cand mass-media si guvernele din intreaga lume mustesc de indignare dupa ce-au parcurs informatiile pana de cu­rand secrete din corespondenta de politica externa a Washingtonului, Jur­nalul National le intinde di­plo­ma­tilor americani o mana de ajutor in a afla ce-i roade atat de mult: informatii biometrice, in special complementare, despre politicienii romani. Le spunem acestora "Yes, we can!", pre­cum echipa de campanie a lui Barack Obama.

Ziarul Financiar: Zece ministere au 4 mld. € pentru investitii, in 2011. Pe ce ii cheltuie? Principalii 10 ordonatori de credite au la dispozitie, in 2011, 17 mld. lei (4 mld. euro) pentru investitii, cu 1,6 mld. lei peste programarea din acest an, insa ramane in continuare neclar in ce vor fi investiti acesti bani, in conditiile in care, din proiectul legii bugetului ajuns la Parlament, nu reiese limpede ce obiective vor fi finantate, etapele finantarii sau costul total. In repetate randuri, atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc au enuntat necesitatea prioritizarii investitiilor, in conditiile in care sursa de finantare reprezinta doar o mica parte din cat ar fi nevoie (sunt investitii incepute de 40 mld.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Isi forteaza Geoana excluderea din PSD?
Isi forteaza Geoana excluderea din PSD?

Mircea Geoana insista cu acuzatiile la adresa lui Victor Ponta si ii arunca, practic, acestuia manusa. Actualul sef al PSD are insa putine variante de actiune: daca il exclude, risca ruperea partidului, iar daca nu ar da dovada de slabiciune.

Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani
Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani

In spatele fenomenului global declansat de telegramele diplomatice publicate de site-ul WikiLeaks, a inceput un adevarat razboi al lumii virtuale. O serie de hackeri au lansat un adevarat asediu asupra site-ului.

Pastile gratuite cu bani din pensiile taiate
Pastile gratuite cu bani din pensiile taiate

Fondurile din contributia de 5,5% la Sanatate a doua milioane de pensionari vor fi folosite mai ales la compensate. Cei cu pensii mici platesc doar 10% la listele A si B.

Recomandări
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat marţi prima legislaţie europeană menită să combată violenţele la adresa femeilor, un text ce exclude însă violul, în lipsa unui acord asupra unei definiţii comune, informează AFP.  

Jumătate din turiștii veniți pe litoral de Paște au fost „la negru”. Au dat mii de euro pe ”tradiționalele” sushi și wagyu
Jumătate din turiștii veniți pe litoral de Paște au fost „la negru”. Au dat mii de euro pe ”tradiționalele” sushi și wagyu

După sărbători se face bilanțul pe litoral. Cel puțin 26 de milioane de euro au cheltuit turiștii care au ales să petreacă vacanța de 1 Mai și de Paște la malul mării.  

Belarus va organiza exerciții nucleare tactice împreună cu Rusia, relatează presa de stat rusă
Belarus va organiza exerciții nucleare tactice împreună cu Rusia, relatează presa de stat rusă

Reuters raportează că Belarus va organiza exerciții nucleare tactice împreună cu Rusia, potrivit agenției de știri de stat TASS.