Pastile gratuite cu bani din pensiile taiate

maini

Fondurile din contributia de 5,5% la Sanatate a doua milioane de pensionari vor fi folosite mai ales la compensate. Cei cu pensii mici platesc doar 10% la listele A si B.

Evenimentul Zilei: Conform estimarilor, la Fondul de Asigurari de Sanatate se vor colecta de la cei peste doua milioane de pensionari si revolutionari in jur de 1,4 miliarde de lei, suma care va fi utilizata pentru plata medicamentelor compensate (1 miliard de lei) si restul pentru spitale. Dupa aplicarea ordonatei de urgenta initiata de Ministerul Sanatatii, numarul celor care contribuie la asigurarile de sanatate va ajunge la peste 8 milioane de persoane. Tot de la 1 ianuarie 2011 va exista un numar total de 8,6 milioane de persoane exceptate de la plata. "Am ajuns ca, la nivelul anului 2010, numarul total al persoanelor scutite de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate sa fie 10.732.616, din 21.500.000 de persoane, cat numara populatia Romaniei in prezent.

Gandul: Romania, locul patru in Europa la consumul de plante etnobotanice Potrivit unei monitorizari facute recent de Consiliul Europei, Romania ocupa locul patru in Europa la consumul de plante etnobotanice, dupa Marea Britanie, Germania si Olanda. Romania detine o piata evaluata la 7% din sub-stantele etnobotanice, dupa ce, in urma cu doi ani, nici nu se afla printre tarile in care se consumau substante psihotrope si psihoactive. Demersurile Guvernului, de a interzice comercializarea unui numar de 36 de substante si plante et-nobotanice asimilate drogurilor, au fost partial eficiente, comerciantii reusind sa isi deruleze afacerile prospere in continuare. La inceputul acestui an, potrivit Agentiei Nationale Antidrog, in Romania erau peste 400 de magazine in care se comercializau substante et-nobotanice.

Romania Libera: Teapa vine prin Western Union Vreti sa cumparati o masina si ati gasit un chilipir pe internet? Ei bine, ganditi-va de doua ori inainte de a-i trimite banii vanzatorului. Ati putea deveni astfel o noua victima a inselatoriei puse la cale recent de o retea de romani care activeaza pe site-urile de vanzari auto. Pentru a-si atinge scopurile, escrocii se folosesc de una dintre cele mai cunoscute companii de transfer de bani din lume: Western Union.

Jurnalul National: Depozitii socante in procesul Marian Cozma Un martor protejat a facut deja un pas inapoi: Nu imi mai aduc aminte! Luni si marti au avut loc noi audieri in procesul Marian Cozma, la Tribunalul Regional din Veszprem. Cu exceptia fostilor colegi de la MKB Veszprem, martorii din dosar, pentru protectia lor, sunt citati sub titulatura unor coduri, combinatii de litere si de cifre care incep cu NN. Judecatorii au ascultat luni de­pozitiile a sapte martori, care s-au aflat in localul Patriota cand s-a iscat bataia, dar nu au fost si in fata restaurantului cand a fost ucis handbalistul roman. Fara a-si dezvalui identitatile, martorii au confirmat declaratiile date de handbalisti, la ultimele audieri de acum doua saptamani, privind modul in care a inceput altercatia dintre sportivi si grupul de romi.

Citește și
Bebelus
Tara lui Emil Boc - Daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Adevarul: Fiul unui fost ministru, acuzat de tentativa de omor, talharie si tulburarea ordinii publice Scandalul a pornit luni seara de la o neintelegere intre Razvan Placinta si iubita lui, Delia Iulia Harabula (20 de ani), care il anuntase de curand ca vrea sa il paraseasca. Fata este din Focsani, ca si Razvan Placinta, si este studenta la Drept in Capitala. Cand fata i-a spus tanarului ca relatia lor s-a incheiat, acesta s-a enervat, s-a urcat in masina (Renault Laguna) si a venit la Bucuresti.

Ziarul Financiar: Proprietarul Unirea, executat silit de catre AVAS Instanta a blocat actiunile companiilor Astra Asigurari (ATRA) si Unirea Shopping Center (SCDM), controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, prin in­termediul firmei The Nova Group Investments, in cadrul unui dosar de executare silita, potrivit rapor­ta­rilor trans­mise de cele doua companii Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit unor surse din piata, The Nova Group ar avea de platit catre AVAS penalizari in valoare de circa 20 mil. lei (4,6 mil. euro) rezultand din neonorarea unor investitii asumate la privatizarea Unirea Shopping Center.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani
Scandalul WikiLeaks, decodat de hackeri romani

In spatele fenomenului global declansat de telegramele diplomatice publicate de site-ul WikiLeaks, a inceput un adevarat razboi al lumii virtuale. O serie de hackeri au lansat un adevarat asediu asupra site-ului.

Tara lui Emil Boc - Daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa
Tara lui Emil Boc - Daca nasti dupa 1 ianuarie, stai un an acasa

Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, a declarat premierul Emil Boc.

"Testamentul" lui Julian Assange, un document criptat imposibil de spart!

Julian Assange a distribuit pe Internet un document criptat cu o parola formata din 256 de caractere, ca masura de precautie in cazul in care va fi retinut sau daca site-ul WikiLeaks va fi interzis pe Internet.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.