Revista presei:Inventarul socant al statului!Cladirea BNR costa cat o paine
Palatul Parlamentului figureaza in actele Camerei Deputatilor cu o valoare de zero lei. Casa Vernescu este evaluata la 664 lei, cam tot atata cat face o scrumiera de firma. Cum s-a ajuns la asemenea aberatii? Revista presei interne.
Capital: Banca Nationala a Romaniei, sub cupola careia se adapostesc primii economisti ai tarii, figureaza pe lista de inventar a Ministerului Finantelor cu doua terenuri, un lot liber de 1,64 ha si altul aferent Institutului Bancar Roman in suprafata de 5.200 mp, ambele evaluate la un leu. Chiar daca institutiile statului sunt obligate de sapte ani sa isi reevalueze periodic portofoliul de proprietati, nimeni nu se sinchiseste sa plateasca un evaluator in acest sens. Reguli vechi de 20 de ani, frica de impozite marite sau constatarea unor lipsuri la inventar nu motiveaza autoritatile sa scoata la suprafata datele reale. Anual, Curtea de Conturi identifica aceste probleme si stabileste pagubele.
Adevarul: Cornel Dinu traieste o drama familiala: sotiei sale i-a fost amputat piciorul stang Fosta glorie dinamovista e intr-o depresie adanca dupa ce sotiei sale, Silvia, i s-a amputat piciorul stang, ca urmare a unei complicatii rezultate de la diabet. Starea lui Dinu este de inteles pentru ca „Mister” nu doarme decat foarte putin. In rest, are grija de sotie, citeste si se uita la televizor unde prefera snooker-ul si fotbalul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: Jumatate dintre multinationale fac angajari. In ce domenii sunt disponibile mii de noi joburi Vesti bune din partea companiilor straine. Jumatate dintre firmele multinationale prezente in Romania sustin ca au facut si ca vor mai face angajari anul acesta. Cele mai mari sanse de angajare sunt in sectoarele IT, productie si vanzari de bunuri de larg consum si industria energetica, conform unui studiu Mercer. "Este un semnal pozitiv venit din partea multinationalelor. Procentul de 50% este unul foarte bun. El reprezinta atat inlocuirea plecarilor naturale, cat si extinderea anumitor linii de business", a declarat pentru Gandul Oana Datki, country manager Consulteam Romania, reprezentantul pe piata locala al Mercer.
EVZ: Angajati ai fostului "Doi s’un sfert" implicati in trafic cu tigari Mai multi ofiteri ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Cluj (fostul "Doi si un sfert") s-au mutat subit in diferite departamente din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj. Nu au fost comunicate oficial motivele acestor mutari, dar surse confidentiale din cadrul Serviciului sustin ca acestea au legatura cu cele patru controale care au vizat, in acest an, activitatea SIPI Cluj. Ultimul astfel de control a avut loc la sfarsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie. La scurt timp dupa aceea, cel putin patru ofiteri au plecat din SIPI in structurile IPJ Cluj. Seful IPJ Cluj, chestor de politie Ioan Pacurar, evita sa comenteze incurcaturile in care au intrat noii lui sub ordonati.
Romania Libera: Cum rezolva Voicu problemele "cetatenesti" ale judecatorilor Pe un magistrat al Curtii Supreme senatorul PSD l-a ajutat sa aduca reteaua de apa in curtea parintilor. Sotul unui judecatoare a apelat la Voicul cand i s-a imbolnavit cainele, iar doi ofiteri de la informatii i-au cerut ajutorul cu numirea rudelor in posturi importante.
Ziarul Financiar: Topul celor mai profitabile companii din Romania Companiile mari au ramas pe profit in 2009, cel mai greu an pentru economia romaneasca, exceptie facand combinatul siderurgic de la Galati, detinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal, cu pierderi de 334 milioane de euro, sau Tarom, care a adus statului un minus de 56 milioane de euro. Chiar si firme din domenii precum bunurile de larg consum sau auto, unde scaderea consumului a fost evidenta, au ramas pe profit, insa castigurile lor au fost afectate de contextul general nefavorabil. Cumulat, primele 300 de companii din punctul de vedere al profitului au castigat 40 mld. lei (9,5 mld. euro), mai mult comparativ cu 2008, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comertului.