Revista presei: Cum a incurcat Sebastian Vladescu un milion de oameni

Boc si Vladescu

Normele metodologice semnate si de reprezentantii ministerelor Muncii, Sanatatii si Internelor au trimis sute de mii de romani care muncesc legal la trei autoritati diferite. Revista presei.

EVZ: Circa un milion de romani platiti legal, majoritatea cu venituri medii, sunt supusi in aceste zile unui calvar birocratic. Ei trebuie sa alerge cu bani si declaratii intre Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a fi la zi cu plata taxelor catre stat. Este vorba despre peste 386.500 persoane fizice autorizate, 105.000 de detinatori de contracte si conventii civile si aproape 60.000 de oameni care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala, potrivit datelor Fiscului valabile la sfarsitul lunii aprilie. Adica aproximativ 550.000 de persoane, la care se mai adauga si agentii de vanzari si de asigurari, dar si reprezentantii profesiilor liberale, precum arhitectii si contabilii. Astfel, potrivit estimarilor EVZ, un total de aproximativ un milion de persoane trebuie sa plateasca noi taxe catre vistieria statului.

Gandul: Boc nu stie. Premierul spune ca n-a auzit de haosul de la ghisee, dupa ce a pus 500.000 de oameni la coada: “Aceasta situatie nu s-a confirmat, e doar o supozitie” Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt in postura de a se prezinta lunar la ghisee cu declaratii pentru a plati taxe, ca este vorba despre "o supozitie", afirmand ca o asemenea informatie "nu se confirma". Mai mult, a reprosat presei ca dezinformeaza, facand afirmatii "fara acoperire". Cum pe "masa Guvernului n-a ajuns nimic", Boc a conchis ca situatia descrisa nu exista. Premierul a facut aceasta declaratie la finalul intalnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, dupa ce a fost intrebat insistent de ziaristi despre noile modificari ale Codului Fiscal si daca e normal ca un contribuabil sa se deplaseze in fiecare luna la trei ghisee pentru a da bani statului.

Jurnalul National: Cetateanul roman – cu declaratia in dinti, chinuit de amenda La institutiile de stat care trebuie sa incaseze contributiile la somaj, la pensii si la sanatate domneste haosul. La somaj si la pensii oamenii stau ciorchine, nestiind nici ei, nici functionarii prea bine cum si ce au de facut. La sanatate situatia este incerta, nu se primesc inca declaratiile. Astfel, cetatenii alearga deocamdata intre aceste doua ghisee - somaj si pensii.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Revista presei: Bebelusii de la Giulesti, lasati 12 minute sa arda in foc!
Revista presei: Bebelusii de la Giulesti, lasati 12 minute sa arda in foc!

Asistenta medicala care a lipsit din salonul maternitatii Giulesti, unde a avut loc tragedia, a fost retinuta de procurori pentru 24 de ore. Florina Carstea este acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Revista presei: 500.000 de romani stau lunar la coada sa dea bani statului
Revista presei: 500.000 de romani stau lunar la coada sa dea bani statului

Conform legii, cei pana la 500.000 de angajati din Romania care sunt platiti exclusiv sau si prin contracte de drepturi de autor trebuie sa depuna, pana pe 25 august, declaratii individuale privind venitul incasat in iulie.

Revista presei: Unde se va ajunge? Romania se imprumuta 2 mil. euro/ora
Revista presei: Unde se va ajunge? Romania se imprumuta 2 mil. euro/ora

De la inceputul anului pana acum, statul a imprumutat peste 11 miliarde de euro de la banci, FMI, CE sau de la investitorii straini. Oficialii guvernamentali sustin ca nu exista alta solutie atat timp cat statul cheltuieste mai mult decat incaseaza.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.