Revista presei: Cum a reusit Boc sa pice in picioare
Imediat dupa caderea motiunii, presedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat dezamagit de pedelistii cu care Opozitia negociase voturile. "Doar 2 sau 3 dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru. De fapt, nici nu s-a negociat."
Gandul: 17 voturi mai erau necesare pentru adoptarea motiunii de cenzura a PSD si PNL. Cu o zi inaintea dezbaterii textului, liderul PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, s-au laudat pe rand ca ar mai avea nevoie doar de 4 voturi, apoi de 2 si in final ca au chiar cu doua mai mai mult decat cele 236 necesare adoptarii. Scorul final, din plenul reunit al Parlamentului, a fost de 219 voturi "pentru". Cum PSD si PNL au avut impreuna 211 voturi, inseamna ca demersul lor a fost sustinut de alti 8 parlamentari. In urma strigarii alesilor pentru votul cu bile, a rezultat ca nici un senator sau deputat PDL nu a votat in favoarea sau impotriva motiunii de cenzura.
Romania Libera: De ce a picat motiunea Munti de dosare cu semnaturi pentru demiterea Cabinetului Boc, tricouri si ecusoane special comandate pentru ziua de ieri, discursuri slabe scoase parca din arhiva, imbranceli intre sustinatorii opozitiei si fortele de ordine ale Parlamentului. Atat a ramas din promisiunea PSD si PNL de schimbare a Executivului. „Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" a fost respinsa miercuri, in favoarea acesteia inregistrandu-se 219 voturi pentru, lipsind 17 voturi pentru demiterea Guvernului. Doar 220 de parlamentari au votat, iar unul s-a abtinut. La motiunea trecuta cea din iunie, diferenta pana la cele 236 necesare pentru caderea lui Emil Boc era de numai opt voturi. Cifrele sunt cu atat mai stranii, cu cat Victor Ponta anunta cu o seara inainte ca opozitiei ii mai lipsesc numai cateva voturi pana la caderea Guvernului.
Evenimentul Zilei: ESECUL MOTIUNII: Absente, pacaleli si excluderi Din cei 18 dezertori ai puterii pe care opozitia se bizuia la votul pentru demiterea guvernului Boc au mai venit la apel doar doi. UNPR-istii Liviu Campanu si Nicolae Stan, cunoscut si sub numele "Bula", au fost singurii parlamentari din arcul guvernamental care au votat alaturi de PSD si PNL motiunea de cenzura. Seful UNPR, Gabriel Oprea, a incercat sa-i convinga pana in ultima clipa sa nu dezerteze.