Revista presei: Soarta guvernului Boc se joaca la limita

Ultima actualizare: 23-07-2012 02:55
Parlamentari

Plecarea actualului executiv de la Palatul Victoria atarna in cateva voturi, astfel ca atat puterea, cat si opozitia, care a negociat si pe ultima suta de metri cu parlamentari din arcul guvernamental, vor avea, astazi, emotii.

Evenimentul zilei: Cu o zi inaintea dezbaterii si votarii motiunii de cenzura, fiecare din cele doua tabere isi proclama victoria. Liderul PSD Victor Ponta anunta ca ar mai avea nevoie de doar trei voturi pentru a-l da jos pe Boc. De la sfarsitul saptamanii trecute cand declara ca motiunea are sanse de 55% sa pice, liberalul Crin Antonescu si-a moderat pesimismul: a declarat ca daca motiunea ar sta in doua voturi, atunci a obtinut confirmarea acestora de la doi parlamentari ai puterii, ale caror nume nu au fost rostite pana acum.

Romania Libera: Motiunea de cenzura: PSD - sanse, PNL - dubii, PDL - mana forte Cu mai putin de 24 de ore inaintea votului, soarta Cabinetului Boc este incerta. In timp ce PSD declara ca ii mai lipsesc doar cateva voturi pentru caderea Guvernului, PNL considera ca sansele ca motiunea de cenzura sa treaca au fost reduse drastic de hotararea PDL de a se abtine de la vot.

Gandul: Din acest grup au fost racolati „tradatorii” care vor vota pentru caderea Guvernului. Ce spun parlamentarii PDL care nu vor sa stea in banca lor 23 de voturi despart PSD si PNL de daramarea Guvernului Boc. Calculele opozitiei se bazeaza atat pe potentialii tradatori din tabara pedelista, cat si pe atragerea de partea motiunii a parlamentarilor neafiliati la grupurile politice. Mai multi parlamentari PDL au anuntat, pentru gandul, ca miercuri nu vor sta in banci la vot, asa cum le-a cerut conducerea de partid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO