Revista presei:Cine se va imbulzi sa taie panglica celor 10km de autostrada

Ultima actualizare: 24-06-2012 07:31
Autostrada Transilvania

Romanii vor putea circula, din noiembrie, pe inca 10 noi km din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Turda - Campia Turzii, potrivit declaratiilor oficialilor com­paniei americane Bechtel, constructorul autostrazii.

Gandul:  La sfar­situl lunii august, premierul Emil Boc a tinut sa verifice calitatea lucrarilor la cen­tura ocolitoare a municipiului Lugoj, judetul Timis, prin metoda paharului cu apa pus pe bordul masinii. In prezent la Ministerul Transporturilor nu se cunoaste cu exactitate formula delegatiei oficiale care va participa la taierea panglicii pen­tru inaugurarea celor 10 noi km din Autostrada Transilvania, insa este de as­tep­tat sa fie prezenti, ca de obicei, mi­nistrul de resort, primul ministru si un intreg alai de prefecti si primari.

Romania Libera: Cum a devenit Pasajul Basarab un record european Se sprijina pe doi piloni de 80 de metri inaltime, care vor fi conectati la 3.000 de cabluri pentru a-i sustine structura masiva de metal, lata de 42 de metri, un record de largime pentru spatiul european. Este vorba despre podul hobanat al Pasajului Basarab, primul lucru pe care il mentioneaza Ion Dedu, seful Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, cand vorbeste despre punctele forte ale proiectului. Amplasarea unui astfel de pod a fost considerata solutia optima pentru a face legatura intre punctul de urcare de pe bulevardul Nicolae Titulescu si partea de pasaj de dupa Fabrica de Bere Grivita.

Evenimentul Zilei: Cat isi trag parlamentarii, pe fata, din afacerile cu statul Personal, dar mai ales prin intermediul sotiilor si copiilor, parlamentarii fac afaceri profitabile cu statul si pe timp de criza. O demonstreaza primele declaratii de interese depuse dupa modificarea Legii ANI, care includ contractele incheiate de firmele demnitarilor, sotiilor, copiilor sau parintilor lor cu autoritatile publice. Preferatele uninominalilor sunt primariile din judetele care i-au trimis in parlament. Ministrii, pe de alta parte, ca si parlamentarii cunoscuti pentru astfel de afaceri nu s-au grabit inca sa si le declare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO