YouTube, Hi5, Facebook - cele mai cautate cuvinte ale romanilor pe Google

Motorul de cautare Google a implinit zece ani

Google este cel mai popular motor de cautare din lume si cel mai utilizat din Romania. Citeste mai jos care sunt cele mai cautate cuvinte de romani pe Google in ultimele 12 luni.

Capital: Cei mai multi internauti care vor sa gaseasca ceva pe web apeleaza la motorul de cautare Google. Acesta este considerat cel mai bun motor de cautare din lume, avand o cota de piata de 84,7%, la nivel global. Principalii concurenti sunt la mare distanta: Yahoo! – 6,42%, Baidu – 3,67% si Bing 3,14%, conform datelor companiei Net Applications. Potrivit serviciului Google Insights for Search, cele mai cautate cuvinte pe Google in ultimele 12 luni de internautii romani au fost: YouTube, jocuri, yahoo, hi5, facebook, filme, mail, google, dictionar si vremea. Americanii, in schimb, au cautat pe Google informatii despre iPad, iPhone 4, World Cup, Justin Bieber sau Facebook. Google a deschis luna trecuta un birou in tara noastra si a lansat serviciul Street View.

GanduliPad si BlackBerry de Romania: creatia unui inginer fara diploma din Brasov  Saptamana aceasta se lanseaza pe piata interna primele BlackBerry si iPad-uri "de Romania". Telefonul va costa 519 lei, iar tableta PC - 899 de lei, TVA inclusa. Sunt creatiile unei firme care a mai produs LCD-uri, GPS-uri sau telefoane dual-SIM. "iPad-ul de Romania" se numeste PC Allview AllDro. Ruleaza sistemul de operare Google Android 2.1, are ecran de 7 inci, conectivitate Wi-Fi, memorie interna de 2 GB (ce poate fi extinsa pana la 32 GB), port mini-USB, integreaza functii multimedia, office si de comunicare "ultimul racnet" - facebook, PushMail, e-book, e-buddy, office, permite efectuarea apelurilor VOIP, iar cu ajutorul cablului HDMI inclus pot fi redate pe un televizor corespunzator fotografii si inregistrari video fullHD. Pret cu TVA: 899 lei. "BlackBerry-ul" va fi primul telefon dual SIM 3G Qwerty romanesc.

Romania Libera: De sarbatori, vreme buna pentru calatorii Cei care au planuri sa-si petreaca vacanta de Craciun in strainatate nu au motive sa-si faca griji ca sarbatorile i-ar putea prinde in vreun aeroport european. Meteorologii anunta o incalzire a vremii in toata Europa, inclusiv in Romania, incepand cu ziua de astazi si pana dupa 25 decembrie. Niciunde in Europa nu vor fi ninsori abundente, spun oficialii Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM). „In Europa, mai ales in partea de vest si de nord-vest a continentului, vor mai fi precipitatii, dar nu consistente, care nu ar trebui sa puna probleme ", ne-a declarat meteorologul ANM de serviciu. Cei care aleg sa plece din tara de Craciun se numara printre norocosi, pentru ca in Romania va ploua in majoritatea regiunilor.

Ziarul Financiar: Bugetul a trecut in viteza, cu concesii minime ale parlamentarilor puterii Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au adoptat in doar doua zile proiectele legilor bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale, acceptand doar concesii minime fata de cele 11.000 de amendamente depuse de opozitie. Rapiditatea cu care comisiile au redactat rapoartele pe bugete creeaza premisele ca in aceasta saptamana Parlamentul sa dea votul final. Astfel, parlamentarii nu vor mai fi obligatii sa se intoarca din vacanta de iarna pentru a continua dezbaterile la buget, un buget constrangator din punctul de vedere al opozitiei si al angajatilor la stat.

Citește și
Autostrada
Tipic romanesc! Autostrada Bucuresti-Ploiesti s-a infundat intr-o curte
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Evenimentul ZileiDeclaratia unica poate crea haos pentru firme Specialistii in taxe spun ca proasta gestionare a datelor si continutul incalcit al declaratiei unice ar putea genera mari probleme companiilor. Declaratia unica este privita cu scepticism de specialistii in taxe, care se indoiesc de capacitatea Agentiei de Administrare Fiscala (ANAF) de a gestiona datele, scrie revista "Capital". In plus, continutul incalcit al acesteia ar putea pune mari probleme firmelor. Considerata in principiu o masura buna pentru firme si contabili, datorita simplificarii procedurilor de declarare a taxelor si contributiilor, declaratia unica este intampinata cu multa neincredere.

Jurnalul National: Muntele, mai accesibil pe criza Pentru iubitorii sporturilor de iarna, Mos Craciun a venit ceva mai devreme anul acesta. Sambata si duminica, pe Valea Prahovei a fost aglomeratie mare in zona partiilor de schi. Instalatiile de transport pe cablu au functionat la capacitate maxima, administratorii telefericelor avand probleme doar din cauza vantului. La Sinaia, telecabina nu a putut urca pe Muntele Furnica, astfel ca sportivii care au fost in cantonament la Piatra Arsa au fost nevoiti sa coboare pe jos pana la Cota 1400. Vremea a fost tare potrivnica in Valea Dorului, astfel ca Perla Carpatilor a fost singura statiune de pe Valea Prahovei unde nu s-a schiat.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Drumul catre o rata mai mica. Afla cand trebuie sa refinantezi un credit
Drumul catre o rata mai mica. Afla cand trebuie sa refinantezi un credit

Tot mai multi romani cu credite luate in anii trecuti se duc la banca pentru a-si refinanta imprumuturile. Specialistii avertizeaza insa ca refinantarea nu este avantajoasa pentru client daca se face in primii ani de la contractarea creditului.

Tipic romanesc! Autostrada Bucuresti-Ploiesti s-a infundat intr-o curte
Tipic romanesc! Autostrada Bucuresti-Ploiesti s-a infundat intr-o curte

Lucrarile de santier pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti au fost deschise in 2007, iar prima „inaugurare" a fost anuntata pentru 2009. Nici pana azi nu a inceput constructia segmentului urban al autostrazii, pentru ca exproprierile nu sunt terminate.

Google Body: aplicatia care face din toti utilizatorii de internet, doctori
Google Body: aplicatia care face din toti utilizatorii de internet, doctori

Google schimba macazul: se lasa de spionat oamenii pe strazi si vrea sa faca din toti utilizatorii sai, medici. Asa ca va lansa o noua aplicatie: Google Body, care va prezenta intreg corpul uman, cu muschi, organe si vene tuturor celor interesati.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).